Stoiximan Super League

Τα φώτα να «πέσουν» (και) στον Ανδρούτσο

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την περίπτωση του «αδικημένου» Θανάση Ανδρούτσου.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Από τη μία ήταν η απόφαση να φορέσει το περιβραχιόνιο ο νεαρός στόπερ και απ' την άλλη τ' ότι έπαιξε στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Από τη στιγμή μάλιστα που ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της θέσης ήταν λογικό τα φώτα να “πέσουν” πάνω του μετά το τέλος του αγώνα.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Κανείς δεν αμφιβάλει για το ταλέντο και τις ικανότητες του νεαρού κεντρικού αμυντικού, αλλά οφείλει να σταθεί κάποιος και στην απόδοση ενός άλλου μικρού από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, που ίσως να είναι και ο πιο “αδικημένος” σε σχέση με τους συνομήλικους του στην πρώτη ομάδα των πειραιωτών.

Ο λόγος για τον Θανάση Ανδρούτσο, ο οποίος παρουσιάζεται καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι και ήταν ο κορυφαίος παίκτης των “ερυθρόλευκων” στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι o 20χρονος μέσος των πρωταθλητών Ελλάδος “όργωσε” κάθε σπιθαμή του γηπέδου απέναντι στους Περιστεριώτες. Είχε συμμετοχή στο ανασταλτικό αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού και το στοιχείο που κάνει τον νεαρό χαφ να ξεχωρίζει, είναι η προσήλωση του στο αγωνιστικό πλάνο, η προσήλωση στην τακτική. Υπήρξαν βέβαια και οι φάσεις που έκανε το λάθος αλλά αυτό είναι και θέμα εμπειρίας.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι πως ο νεαρός χαφ του Ολυμπιακού, δείχνει πως βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι και τούτο δεν περνά απαρατήρητο. Τα τρεξίματα του Ανδρούτσου βοήθησαν πολύ τον Ολυμπιακό και θα πρέπει να επισημανθεί πως ο 20χρονος άσος των “ερυθρόλευκων” έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να “βγάλει” καλή εικόνα ο Ρέτσος παίζοντας στη θέση του αμυντικού μέσου. Αυτό διότι ο Ανδρούτσος (παίζοντας εσωτερικός μέσος στο ρόμβο που επέλεξε ο Μπέντο) δεν παραμέλησε τα αμυντικά του καθήκοντα.

Το αντίθετο μάλιστα, ήταν (σχεδόν)πάντα εκεί που χρειάζονταν βοήθειες ο Ρέτσος δεν άφησε ακάλυπτο τον συμπαίκτη του. Όσοι θυμούνται το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια, ο Ανδρούτσος ήταν και πάλι στη βασική εντεκάδα (καλύπτοντας το κενό του τραυματία Μάρτινς) και ο νεαρός μέσος ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού. Με πολλές “μάχες” σ' ένα γήπεδο – χωράφι και μ' ενέργεια που δεν έχουν πολλοί άλλοι “ερυθρόλευκοι” στο παιχνίδι τους.

Αν μη τι άλλο ο πιτσιρικάς δείχνει πως έχει ένα σημαντικό προσόν για να έχει ακόμα καλύτερη συνέχεια στον Ολυμπιακό κι αυτό είναι η προσήλωση στην τακτική. Όταν βλέπεις έναν 20χρονο και διαθέτει αυτό το στοιχείο, τότε έχει κάνει και το πρώτο σημαντικό βήμα για καλή καριέρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x