Stoiximan Super League

Τα γκολ των μέσων μετρούν «διπλά»

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος εξηγεί στο sport-fm.gr γιατί τα γκολ του Φορτούνη στο Αγρίνιο αλλά και γενικότερα κάθε μέσου της ομάδας είναι ιδιαίτερης σημασίας.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε πολύ σημαντική νίκη στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό. Και ήταν μεγάλης σημασίας νίκη όχι μόνο γιατί επέτρεψε στους ερυθρόλευκους να πατήσουν κορυφή στη βαθμολογία αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Οι πειραιώτες πέρασαν από μια δύσκολη έδρα κι αυτό μετράει πολύ στην ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ήταν επίσης μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του λιμανιού, πως κατάφερε να σημειώσει τέσσερα γκολ, με τον Κώστα Φορτούνη να βρίσκει δίχτυα δύο φορές. Στο Αγρίνιο σκόραραν και οι δύο σέντερ φορ που χρησιμοποίησε ο Λεμονής, με τον Ανσαριφάρντ να κάνει το 3-1 και τον Τζούρτζεβιτς να σκοράρει το τέταρτο γκολ της ομάδας του λιμανιού.

Είναι ασφαλώς πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό, ότι οι δύο σέντερ φορ του κατάφεραν να σκοράρουν. Είναι εξίσου θετικό πως ο Καρίμ Ανσαριφάρντ βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ έχοντας πετύχει εφτά γκολ. Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά τον ντόρο που έγινε το προηγούμενο διάστημα για την αποδοτικότητα των επιθετικών της ομάδας του Πειραιά.

Τα δύο γκολ όμως που πέτυχε ο Κώστας Φορτούνης στο Αγρίνιο μετρούν «διπλά» κι αυτό είναι κάτι που θα το διαπιστώσουν στην πορεία οι ερυθρόλευκοι. Είναι πολύ μεγάλο κέρδος για μια ομάδα να βρίσκει μέσους που να πετυχαίνουν γκολ και να μην τα περιμένει όλα από τους σέντερ φορ. Ο στράικερ θα έχει και την περίοδο ντεφορμαρίσματος, θα υπάρχει και η περίοδος που ο σέντερ φορ θα έχει γκίνια, δεν θα έχει ρέντα.

Όταν όμως μια ομάδα έχει βρει τον τρόπο να παίρνει γκολ από τους μέσους της, τότε αυτά τα γκολ έχουν διπλή αξία. Κι αυτή είναι μια φιλοσοφία που είχε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όταν ο Ισπανός τεχνικός ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Θυμίζουμε πως την πρώτη χρονιά του Βαλβέρδε στους πειραιώτες, πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων ήταν ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος είχε πετύχει 14 γκολ. Μάλιστα ο Αργεντινός εξτρέμ του Ολυμπιακού ήταν εκείνη τη χρονιά και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, μαζί με τον Μπλάνκο της ΑΕΚ.

Είναι λοιπόν πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό να βρίσκει δίχτυα ο Φορτούνης αλλά και οι άλλοι μέσοι της ομάδας του λιμανιού. Αυτό όμως που σίγουρα θέλει ο Λεμονής είναι να δει και τους ακραίους επιθετικούς των πειραιωτών να συνεισφέρουν περισσότερο στο σκοράρισμα.

Ο Φορτούνης έχει αυτή τη στιγμή πετύχει έξι γκολ στο πρωτάθλημα και θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πειραιώτες αν τελειώσει τη σεζόν έχοντας πετύχει 12 – 13 τέρματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x