Αγγλία

Τα μεγάλα come-back της τελευταίας δεκαετίας!

Με αφορμή την άμεση επιστροφή της Νιούκαστλ στην κατηγορία που ανήκει, θυμηθείτε όλα τα μεγάλα come back της τελευταίας δεκαετίας στην Premier League.

Μόλις έναν χρόνο κράτησε στην κατηγορία της Τσάμπιονσιπ η παραμονή της Νιουκάστλ, η οποία «κλείδωσε» και μαθηματικά χθες την επιστροφή της στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, όπως άλλωστε έχουν πράξει και αρκετές ακόμα ομάδες στο πρόσφατο παρελθόν!

Μετά την Μπράιτον, και η Νιουκάστλ εξασφάλισε με μαθηματικό τρόπο τον προβιβασμό της στην Πρέμιερ Λιγκ, έναν μόλις χρόνο μετά τον υποβιβασμό της από αυτήν, το 2016.

Ο προβιβασμός της ομάδας του Τάινσαϊντ είναι συνολικά ο 21ος σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, από ομάδα που έχει υποβιβασθεί και καταφέρνει στο «καπάκι» να επανέλθει στην ελίτ του αγγλικού ποδοσφαίρου, ενώ για την Νιουκάστλ συγκεκριμένα είναι η 2η φορά!

Πριν το «πικρό» ποτήρι του υποβιβασμού, τον Μάιο του 2016, η Νιουκάστλ είχε βιώσει ένα παρόμοιο συναίσθημα και την περίοδο 2008-09, όταν εγκατέλειψε την Πρέμιερ Λιγκ, προσωρινά ωστόσο, όπως έδειξε και η άμεση επιστροφή της έναν χρόνο αργότερα, όταν και με χαρακτηριστική άνεση αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της Τσάμπιονσιπ με 102 βαθμούς.

Εκτός από τις δυο φορές της Νιουκάστλ, άλλες ομάδες που με την πρώτη ευκαιρία επέστρεφαν στην Πρέμιερ Λιγκ μέσα στην τελευταία 10ετία, είναι οι εξής:

Μπέρμιγχαμ: Υποβιβάστηκε το 2008, ανέβηκε το 2009

Παρότι έχασε για λίγο το… τρένο της παραμονής την περίοδο 2007/08 (18η με 34 βαθμούς), oι «μπλε» του Μπέρμιγχαμ κατάφερε να επιστρέψουν άμεσα στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, παίρνοντας την 2η θέση – με 83 βαθμούς, πίσω από τη Γουλβς – στην Τσάμπιονσιπ το 2008/09.

Γουέστ Μπρομ: Yποβιβάστηκε το 2009, ανέβηκε το 2010

Η τελευταία θέση της Πρέμιερ Λιγκ το 2009 δεν… πήρε από κάτω την Γουέστ Μπρομ, η οποία έβαλε ως στόχο την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία και το κατάφερε μάλλον εύκολα την αμέσως επόμενη περίοδο, ακολουθώντας τότε την πρωταθλήτρια Νιουκάστλ.

Γουέστ Χαμ: Yποβιβάστηκε το 2011, ανέβηκε το 2012

Την κάκιστη – για τα δεδομένα της – χρονιά του 2010/11, όταν σημείωσε μόλις εφτά νίκες σε όλη την χρονιά και φυσιολογικά υποβιβάστηκε, ξέχασε γρήγορα και η Γουέστ Χαμ. Η επαναφορά στα «σαλόνια» της Πρέμιερ επετεύχθη άμεσα, έστω και αν χρειάστηκε να συμβεί αυτό μέσω των play-offs της Τσάμπιονσιπ, που πάντα «κρύβουν» παγίδες.

ΚΠΡ: Yποβιβάστηκε το 2013, ανέβηκε το 2014

Την… παράδοση του ουραγών που προβιβάζονται με την μια συνέχισε η λονδρέζικη ομάδα. Ούσα μαθημένη στις ιδιαιτερότητες της Τσάμπιονσιπ, κατάφερε και πήρε το τρίτο (και υπερπολύτιμο) «εισιτήριο» μέσα από την διαδικασία των play-offs, δεν κατάφερε πάντως να το χαρεί όσο θα ήθελε, αφού έναν χρόνο μετά γνώρισε έναν εκ νέου δυσάρεστο υποβιβασμό!

Νόριτς: Υποβιβάστηκε το 2014, ανέβηκε το 2015

Τα «καναρίνια» χάσανε στο νήμα την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία το 2014, καθώς «έπεσαν» ως 18οι και για τρεις μόλις βαθμούς διαφορά (36 έναντι 33) απ’ την Μπέρμιγχαμ, η αντίδραση τους όμως ήταν άμεση, και το «διάλειμμα» στην Τσάμπιονσιπ κράτησε μόλις έναν χρόνο. Την θέση του νυν προπονητή της Μπράιτον, Κρις Χιούτον, πήρε τότε, στο κυνήγι της ανόδου, ο Νιλ Άνταμς, για να καταλήξουν αργότερα με... περιπετειώδη τρόπο στον Άλεξ Νιλ.

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x