Stoiximan Super League

Τα μεταγραφικά δεδομένα στον Ολυμπιακό

Αρκετά μεταγραφικά μέτωπα έχει ανοιχτά ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα επιδιώξει να κάνει κάποιες υπερβάσεις. Πώς έχουν τα δεδομένα στο θέμα της ενίσχυσης με την έλευση του Μπεσνίκ Χάσι.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σχεδόν μια ημέρα μετά την επίσημη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Μπεσνίκ Χάσι (ουσιαστικά έχει αναλάβει εδώ και λίγες ημέρες) και λίγα 24ωρα πριν την πρώτη συγκέντρωση εν όψει της νέας σεζόν.

Ένα θέμα που απασχολεί έντονα πλέον μετά την οριστικοποίηση της υπόθεσης στο θέμα του προπονητή, είναι φυσικά της ενίσχυσης του ρόστερ. Το τοπίο έγινε κάπως πιο ξεκάθαρο ύστερα από τις επίσημες τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Αλβανού τεχνικού. Ο Γιάννης Βρέντζος τόνισε ότι δεν είναι εφικτή περίπτωση του Εζεκίελ Λαβέτσι και ότι ο Γκονσάλο Ροντρίγκες έχει ως προτεραιότητα να παραμείνει στην Ιταλία.

Σε ό,τι αφορά τον Αργεντινό στόπερ, ναι μεν πρόκειται για δύσκολη περίπτωση, αλλά δεν πρέπει να την ξεγράψουμε εντελώς. Οι «ερυθρόλευκοι» του έχουν κάνει μια δελεαστική πρόταση -από οικονομικής άποψης-, προσφέροντάς του συμβόλαιο με πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως και ο 33χρονος στόπερ που βρίσκεται στην πατρίδα του για διακοπές δεν βιάζεται να κλείσει ομάδα, περιμένοντας μια καλή προσφορά από Serie A. Είναι ανοιχτή η υπόθεση, αλλά δύσκολα θα απαντήσει τις προσεχείς ημέρες.

Με τα τωρινά δεδομένα δεν μπορεί καν να γίνει κουβέντα για τον Ζερεμί Ματιέ. Υπό άλλες οικονομικές συνθήκες, ίσως. Στην Μπαρτσελόνα αμείβεται με τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως και ο Ολυμπιακός δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να του δώσει τέτοιο συμβόλαιο. Δεν είναι τόσο απίθανη περίπτωση όπως του Λαβέτσι, αλλά σίγουρα είναι πολύ δύσκολη.

Επίσης δύσκολη υπόθεση είναι και του Στίβεν Ντεφούρ λόγω και του υψηλού συμβολαίου του Βέλγου χαφ που δεσμεύεται με την Μπέρνλι, αλλά και λόγω των προτάσεων που έχει. Ωστόσο και αυτή η υπόθεση είναι ανοιχτή.

Στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του Οφόε που γράφτηκε τις προάλλες στο εξωτερικό και αποτελεί εναλλακτική για τον Ντεφούρ. Από εβδομάδα είναι πιθανόν να τρέξουν οι εξελίξεις για αυτήν την υπόθεση, αφού έως την Κυριακή έπαιζε στην Πολωνία και αρχικά θέλει να ξεκουραστεί ο παίκτης.

Πιο εφικτή περίπτωση από του Ντεφούρ είναι του Βλάντιμιρ Βάις όπως έχει φανεί αρχικά. Πιο εφικτή, αλλά όχι εύκολη. Το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Σλοβάκος εξτρέμ στους Πειραιώτες είναι πιθανό, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ρίξει αρκετά τις απαιτήσεις του. Πρέπει να μικρύνει η απόσταση στο οικονομικό. Στην Αραβία παίρνει περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ και ο Ολυμπιακός μπορεί να του δώσει κάτω από τα μισά.

Ο Ισπανός εξτρέμ Τέγιο, που ήταν δανεικός στη Φιορεντίνα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και ανήκει στην Μπαρτσελόνα (έχει οψιόν 8 εκατομμύρια ευρώ) έχει προταθεί και εξετάζεται. Είναι δύσκολη περίπτωση οικονομικά και από εβδομάδα θα γίνει πιο ξεκάθαρο το τοπίο. Θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις των Καταλανών. Πάντως, σίγουρα είναι εκτός πλάνων του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Σε ό,τι αφορά τον Φελίπε Μόρα, παραμένει πάντα στα υπόψιν, αλλά στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι να «χτυπήσουν» και να έχουν έναν πιο έτοιμοι επιθετικό και από εκεί και πέρα βλέπουν. Είναι σίγουρο ότι η εν λόγω περίπτωση έχει υποχωρήσει εσχάτως. Ακούστηκε το όνομα του Τζόελ Κάμπελ για επιστροφή και από τους «ερυθρόλευκους» δεν παίρνουν θέση προς το παρόν. Ίσως να πρόκειται για λόγους τακτικής. Πάντως, ουσιαστικά δεν φαίνεται να έχει παίξει η περίπτωση του Κοσταρικανού εξτρέμ που φέτος αγωνίστηκε δανεικός στην Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Στασιμότητα υπάρχει στο θέμα του Λαΐφη. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει εδώ και καιρό ότι τον θέλει πίσω επειδή πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει στην άμυνα, όπου πρόκειται να γίνουν σημαντικές αλλαγές. Η Σταντάρ δεν θέλει να τον δώσει και σχεδιάζει να πληρώσει τη ρήτρα που είναι 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Το πιθανότερο σενάριο είναι να μην σπάσει ο δανεισμός που υπεγράφη το περασμένο καλοκαίρι και ο οποίος είναι διετούς διάρκειας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x