Stoiximan Super League

Τα «μηνύματα» του Μαρινάκη

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε τρία σημαντικά «μηνύματα» που αφορούν το μέλλον του Ολυμπιακού και τα οποία παρουσιάσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος μετά τη χθεσινή φιέστα των “ερυθρόλευκων” για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Μάλιστα με τα όσα είπε ο ισχυρός άνδρας των “ερυθρόλευκων” μετά το τέλος της γιορτής των πειραιωτών, έστειλε τρία σημαντικά “μηνύματα” που αφορούν το μέλλον του συλλόγου και τα οποία παρουσιάσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

1.Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επισημοποίησε την επικείμενη συμφωνία για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά παράλληλα με τη φράση “ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ' όλα” δείχνει πως η δρστηριοποίηση του Μαρινάκη στο αγγλικό ποδόσφαιρο δε θα επηρεάσει τον Ολυμπιακό. Κι αυτό σημαίνει ότι οι “ερυθρόλευκοι” παραμένουν σταθεροί στο πλάνο τους για τη διόρθωση των λαθών που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, μ' ένα προφανή στόχο. Την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού. Κρίνοντας λοιπόν κάποιος από τις αδυναμίες που υπήρξαν στο ρόστερ του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, είναι σίγουρο πως θα χρειαστούν αρκετά χρήματα για την απόκτηση παικτών που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες, ανέφεραν ότι ο Μαρινάκης είναι διατεθειμένος να ρίξει 15 εκ. ευρώ για μεταγραφές την περίοδο του καλοκαιριού και κρίνοντας κάποιος από τη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του Ολυμπιακού, δεν έχει αλλάξει η αρχική του απόφαση. Στη διοίκηση των “ερυθρόλευκων” άλλωστε γνωρίζουν ότι το περασμένο καλοκαίρι έγιναν λάθη που στοίχισαν πολύ ακριβά στον Ολυμπιακό σε επίπεδο εσόδων, με τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πειραιώτες έχασαν τουλάχιστον 25 εκ.ευρώ και για να “ξαναβρούν” αυτά τα χρήματα, είναι αποφασισμένοι να δαπανήσουν ένα σημαντικό ποσό για μεταγραφές.

2.Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και τον φετινό τίτλο και οι “ερυθρόλευκοι” θα ξεκινήσουν ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και την επόμενη σεζόν. Ο ανταγωνισμός βέβαια θα είναι μεγάλος αλλά ο πρόεδρος των πειραιωτών, έδωσε την απάντηση του στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, υπενθυμίζοντας τη δήλωση που είχε κάνει μετά την πρώτη κατάκτηση του τίτλου επί δικής του προεδρίας (2011) όταν είχε κάνει λόγο για είκοσι πρωταθλήματα. Ο Μαρινάκης δείχνει την εμπιστοσύνη που έχει στην ομάδα του και κυρίως την πρόθεση του να κινηθεί δυναμικά στο μεταγραφικό πεδίο. Και αν μη τι άλλο ο Ολυμπιακός έχει και το ρευστό αλλά και τις “άκρες” με ομάδες και τοπ μάνατζερς, για την απόκτηση παικτών που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

3.Τα τελευταία δύο χρόνια, συντηρείται μια φημολογία που θέλει την κινεζική εταιρία Cosco να εκφράζει ενδιαφέρον για την αγορά μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός ή σε άλλες περιπτώσεις συνεργασίας της με τους “ερυθρόλευκους” υπό τη μορφή μεγάλης χορηγίας. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα υπήρξαν έντονες φήμες ότι ο κινεζικός κολοσσός συζητά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για ν' αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών. Και ήταν μια φημολογία που είχε αρχίσει να “κυκλοφορεί” πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Και ήταν μάλιστα μια δήλωση τόσο ξεκάθαρη που δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης. Όταν μάλιστα ο πρόεδρος των “ερυθρόλευκων” τονίζει ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν έχει αγοράσει ούτε εισιτήρια, βάζει ένα οριστικό τέλος στη φημολογία περί συνεργασίας της κινεζικής ομάδας στον Ολυμπιακό. Όχι γιατί δεν το θέλει ο Ολυμπιακός, αλλά γιατί δεν έχει δείξει ενδιαφέρον η Cosco.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x