Αγγλία

Τα νούμερα που διαψεύδουν ότι ο Μουρίνιο είναι φαν της άμυνας!

Πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν την απόφαση της Γιουνάιτεντ να στραφεί στον Μουρίνιο, λόγω της «αγάπης» του στην άμυνα. Ωστόσο, τα νούμερα του Πορτογάλου δείχνουν μια διαφορετική πραγματικότητα.

Λάτρης της άμυνας, αντιποδοσφαιρικές τακτικές, νίκη με κάθε τρόπο…

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εκφράσεις που έχουν χρεώσει στον Ζοσέ Μουρίνιο οι «πολέμιοί» του για να μειώσουν την προπονητική του αξία. Όλες αυτές οι συζητήσεις, μάλιστα, έχουν ξαναέρθει στην επιφάνεια με αφορμή την επικείμενη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παρ’ όλα αυτά, με μια προσεκτική μελέτη των αριθμών που στην προκειμένη περίπτωση δεν κάνουν λάθος, ούτε χρησιμοποιούνται για να διαμορφώσουν μια… διαφορετική αλήθεια, αποδεικνύουν πως όχι μόνο ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν είναι φανατικός της άμυνας, αλλά έχει καταφέρει να δημιουργήσει πολλά επιθετικά ρεκόρ στην καριέρα του ως προπονητής.

Αρχικά, τη σεζόν 2004-05 η Τσέλσι που είχε δημιουργήσει και η οποία πήρε το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από 50 χρόνια, με επιθετικούς εκφραστές τους Ρόμπεν, Νταφ και Κόουλ πέτυχε 72 γκολ, 14 περισσότερα από την τότε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Επιπλέον, στη διάρκεια της θητείας του στην Πόρτο, οι «δράκοι» είχαν την καλύτερη επιθετική επίδοση και τις δύο σεζόν, ενώ το ίδιο συνέβη και στην Ίντερ. Ωστόσο, το μεγαλύτερο επιθετικό του επίτευγμα σημειώθηκε στην τριετή του παρουσία στη Ρεάλ Μαδρίτης, όταν όχι μόνο η ομάδα του κατάφερε να σημειώσει και τα τρία χρόνια τριψήφια επιθετική επίδοση, αλλά το τότε σύνολο των «μερένχες» είχε συνολικά καλύτερα νούμερα από την Μπαρτσελόνα.

Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2010/11 η Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε 102 γκολ (η Μπαρτσελόνα 95), στο 2011-12 είχε 121 γκολ (η Μπαρτσελόνα 114) και το 2012-13 κατέγραψε 103 γκολ (η Μπαρτσελόνα 115). Στο σύνολο η Ρεάλ Μαδρίτης είχε 326 γκολ και η Μπαρτσελόνα 324 γκολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x