Stoiximan Super League

Τα «παλιόπαιδα» δεν χαρίζουν... τίποτα

Μόνο στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός θέλει να τα παίρνει όλα. Οι άλλοι «μεγάλοι» στις χώρες τους τα χαρίζουν τα Κύπελλα...

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Χθες βράδυ έγιναν οι τελικοί Κυπέλλου στις τέσσερις κορυφαίες ποδοσφαιρικά χώρες της Ευρώπης. Και επειδή πολύ μεγάλη κουβέντα έχει γίνει αναφορικά με το πού καταλήγουν οι τίτλοι στην Ελλάδα (να θυμίσουμε απλά ότι στη χώρα μας το Κύπελλο το πήρε η ΑΕΚ), έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έγινε τελικά σε αυτούς τους τέσσερις τελικούς. Ποιοι πήραν, τελικά, το τρόπαιο, αν έδειξαν διάθεση να... χαρίσουν κάτι ή αν οι ομάδες που πανηγύρισαν ήταν «μοναχοφάηδες», έχοντας προηγουμένως κατακτήσει και το πρωτάθλημα στη χώρα τους.

Πάμε, λοιπόν, στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κατακτά το τρόπαιο, έστω και στην παράταση, με 2-1. Η Γιουνάιτεντ, που είχε μείνει νωρίς εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, νίκησε την Κρίσταλ Πάλας. Λάθος η Γιουνάιτεντ, έχει πάρει τόσα τρόπαια τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια, έπρεπε να δείξει «μεγαλοψυχία» απέναντι στην ομάδα του Λονδίνου. Πότε θα μπορέσει να το πάρει η Κρίσταλ Πάλας; Και όμως, το πήρε η Γιουνάιτεντ, προφανώς δεν τους αρέσουν οι εκπλήξεις.

Από την Αγγλία στην Ιταλία, εκεί που η Γιουβέντους κοντραρίστηκε με τη Μίλαν. Μια Γιουβέντους που παίρνει τα πρωταθλήματα το ένα πίσω από το άλλο (πέντε συνεχόμενα) και η οποία δεν... χαρίζει ούτε... πλάγιο άουτ. Τι έγινε, λοιπόν, στον τελικό του Κόπα Ιτάλια. Το πήρε η Γιουβέντους. Καμιά έκπληξη ούτε εκεί, «αχόρταγη» και η Γιουβέντους, με δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ.

Μετά την Ιταλία «στάση» στη Γαλλία και στον τελικό ανάμεσα στην Παρί και τη Μαρσέιγ. Τι θα ήταν για την Παρί να χάσει τον τελικό από την Ολιμπίκ των χιλίων προβλημάτων; Τίποτα, φυσικά, ειδικά όταν η ομάδα του Παρισιού έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα με 31 βαθμούς διαφορά. «Αχόρταγη», όμως και η παρέα του Ζλάταν, πήρε και το Κύπελλο και μάλιστα, πολύ εύκολα.

Πάμε για φινάλε και στη Γερμανία, εκεί όπου η Μπάγερν κοντραρίστηκε με τη Ντόρτμουντ. Για το πού καταλήγουν τα πρωταθλήματα στη Γερμανία τα τελευταία είκοσι χρόνια, δεν χρειάζεται να γίνει και μεγάλη κουβέντα. Πολύ απλά και ως «τροφή» για σκέψη, τα τελευταία 4 χρόνια οι Βαυαροί πήραν τέσσερα πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα, έκαναν δηλαδή τρία νταμπλ. Το τελευταίο ήταν φέτος, καθώς η ομάδα του Μονάχου επικράτησε στα πέναλτι της Ντόρτμουντ και δεν «έδωσε» την ευκαιρία στους «κιτρινόμαυρους» να χαρούν την κατάκτηση ενός τροπαίου.

Απομένει ο τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Σεβίλλη και αν η Μπάρτσα νικήσει, τότε και πάλι το (χορτάτο από τίτλους φαβορί) θα έχει πάρει μία ακόμα κούπα. Κατά τα άλλα, μόνο στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός θέλει να τα παίρνει όλα. Οι άλλοι μεγάλοι στις χώρες τους τα «χαρίζουν» τα Κύπελλα.

Λέμε τώρα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x