Stoiximan Super League

Τα πέντε συν και τα τρία πλην από το φιλικό του Ολυμπιακού

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος απαριθμεί στο sport-fm.gr τα πέντε θετικά σημεία από το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Λόκερεν, αλλά και τα τρία αρνητικά και εξηγεί γιατί το… τεστ ήταν εξαιρετικό για τον Χάσι!

Ο Ολυμπιακός είχε συν και πλην στο φιλικό με τη Λόκερεν (0-0), όπως, άλλωστε, κάθε ομάδα στη διάρκεια της προετοιμασίας. Το τελευταίο ματς, πάντως, επί βελγικού εδάφους για τους «ερυθρόλευκους», ήταν ένα καλό τεστ για τον Μπέσνικ Χάσι.

Ήταν ένα ματς, που βοήθησε τον προπονητή του Ολυμπιακού να δει πλεονεκτήματα και αδυναμίες των πρωταθλητών Ελλάδας, δέκα μέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι με την Παρτίζαν, στο Βελιγράδι. Μπορεί, κάλλιστα, να ισχυριστεί κάποιος ότι, αυτό το ματς, μπορεί να είναι το πιο χρήσιμο φιλικό για τον 45χρονο τεχνικό.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από τα καλά στοιχεία που έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στη Λόκερεν.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

1. Η πολύ καλή εικόνα των δυο ακραίων μπακ του Ολυμπιακού ήταν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για τη συνέχεια, καθώς, τόσο ο Ελαμπντελαουί όσο και ο Κούτρης, έδειξαν ότι είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας. Και αν όλοι γνώριζαν τι μπορεί να προσφέρει ο Νορβηγός, είναι ευχάριστη έκπληξη η απόδοση που είχε ο Κούτρης.

Ο νεαρός αριστερός μπακ είχε συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού με τρεις καλές σέντρες και κινήσεις στην «πλάτη» της άμυνας, ενώ είχε καλές επιστροφές και δεν αντιμετώπισε προβλήματα στα αμυντικά του καθήκοντα. Πραγματικά, ο νεαρός αριστερός μπακ «υπέγραψε» με την εμφάνιση του, το προβάδισμα που έχει για το βασικό σχήμα στον αγώνα με την Παρτίζαν.

2. Πολύ καλός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Αλεξί Ρομαό, με τον Χάσι να χρησιμοποιεί τον Τογκολέζο μέσο σε θέση στόπερ. Ο Αφρικανός είχε σωστές τοποθετήσεις, κάλυψε σε δυο περιπτώσεις λάθη του Σισέ και γενικά, έδειξε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι τη νέα σεζόν για τους «ερυθρόλευκους».

3. Ο Σιώπης είχε τον ρόλο του καθαρού «κόφτη» και έδωσε πολλές «μάχες» στη μεσαία γραμμή. Έδειξε μαχητικότητα και είχε πολλές δυνάμεις, κάτι που ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τον Χάσι.

4. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φρεσκάδα στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά μέχρι το 70' και σε αυτό βοήθησε η παρουσία του Πάρντο στο αριστερό άκρο της επίθεσης, καθώς ο Κολομβιανός ήταν πιο δραστήριος σε σχέση με τον Καρσελά, όπως, επίσης και η άνοδος του Φορτούνη.

5. Επίσης, σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι σε δύο φάσεις που χρειάστηκε, στο 83' και στο 85', ο Καπίνο έδειξε πως ήταν σε ετοιμότητα, με καλές αποκρούσεις.

Όπως προαναφέραμε, όμως, το φιλικό με τη Λόκερεν είναι ένα χρήσιμο ματς για τον Χάσι, γιατί μπόρεσε να δει και πράγματα που δεν πήγαν καλά για την ομάδα του.

1. Ο Ολυμπιακός δεν είχε δημιουργία στο παιχνίδι του από τον άξονα της μεσαίας γραμμής στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Οφόε κινήθηκε σε «ρηχά νερά». Ο 29χρονος μέσος ήταν πιο κουρασμένος σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό κόντρα στην Άλκμααρ και αυτό επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του. Οφείλει, πάντως, να επισημάνει κάποιος ότι ο Φορτούνης ήταν κεφάτος στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός βρήκε φάσεις από τα πόδια του.

2. Ο Μπέσνικ Χάσι θα περίμενε, σίγουρα, περισσότερα πράγματα από Καρσελά και Μάριν στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, καθώς οι δύο ακραίοι επιθετικοί των «ερυθρόλευκων» έμειναν εκτός ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν δημιουργία από τους δύο εξτρέμ, παρά το ότι οι ακραίοι μπακ τους βοηθούσαν με τα ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή και αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα θέλει να αλλάξει ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Τουλάχιστον, ο Μάριν είχε καλύτερη εικόνα στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Γερμανό να βρίσκει δυο-τρεις καλές πάσες στο κέντρο άμυνας της Λόκερεν. Το σίγουρο, όμως, είναι πως ο Ολυμπιακός περιμένει περισσότερα από τους δύο ακραίους του επιθετικούς.

3. Ο Ανσαριφάρντ δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός για την εστία της Λόκερεν, αν και έχει το ελαφρυντικό ότι δεν τροφοδοτήθηκε πολύ από τους συμπαίκτες του, ενώ, σε ό,τι αφορά τον Εμενίκε, που έπαιξε σαν αλλαγή, φάνηκε πως ο Νιγηριανός δεν είναι ακόμα στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x