Stoiximan Super League

Τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού στην υπόθεση Χασάν

Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει ο Ολυμπιακός 4 εκατ. ευρώ στην Μπράγκα, όσο κι αν το θέλει ο πρόεδρος της πορτογαλικής ομάδας. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει τις κινήσεις του για την διαμόρφωση του ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου κι όλα δείχνουν πως οι ερυθρόλευκοι θα προχωρήσουν άμεσα σε συμφωνία με την Πόρτο για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Ζοσέ Σα.

Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος

Παράλληλα οι πειραιώτες κινούνται ξανά στην Πορτογαλία σε μια προσπάθεια να κρατήσουν και τον Αχμέντ Χασάν στο μεγάλο λιμάνι. Είναι λογικό από την πλευρά του Ολυμπιακού να θελήσει να πάρει τον Αιγύπτιο με λιγότερα χρήματα από αυτά που προβλέπει η ρήτρα που υπάρχει από το περασμένο καλοκαίρι.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει ο Ολυμπιακός 4 εκατ. ευρώ στην Μπράγκα, όσο κι αν το θέλει ο πρόεδρος της πορτογαλικής ομάδας. Ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος ότι αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να τα βρει από καμιά άλλη ομάδα για τον Αιγύπτιο στράικερ.

Κι εδώ πρέπει να σταθούμε σε δύο στοιχεία της υπόθεσης του Χασάν, που είναι και τα μεγάλα πλεονεκτήματα των ερυθρόλευκων στις συζητήσεις με την Μπράγκα. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει λοιπόν να επισημάνουμε ότι το συμβόλαιο του Χασάν με την πορτογαλική ομάδα λήγει το καλοκαίρι του 2020, δηλαδή σ’ ένα χρόνο.

Αυτό λοιπόν δίνει το δικαίωμα στον διεθνή σέντερ φορ να υπογράψει τον επόμενο Γενάρη σε ομάδα της αρεσκείας του. Μ’ έναν ακόμα χρόνο ν’ απομένει στο συμβόλαιο του παίκτη με την Μπράγκα, είναι απίθανο (αν όχι αδύνατον) να βρει η Μπράγκα τα 4 εκατ. ευρώ.

Πολύ σωστά λοιπόν ο Ολυμπιακός κοιτάζει το συμφέρον του και προσπαθεί να αποκτήσει τα δικαιώματα του παίκτη με λιγότερα χρήματα. Επαναλαμβάνουμε πως σε πλεονεκτική θέση σ’ αυτή την διαπραγμάτευση είναι οι πειραιώτες κι αυτό το ξέρουν καλά και οι ιθύνοντες της Μπράγκα.

Η ομάδα του Πειραιά λοιπόν θέλει να εκμεταλλευτεί αυτή την πολύ σημαντική παράμετρο και ποντάρει επίσης στην επιθυμία του Χασάν να μείνει στον Ολυμπιακό. Αυτό είναι κάτι που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι τον περασμένο Ιανουάριο, όταν πολλοί «έβλεπαν» αποχώρηση του διεθνούς σέντερ φορ, ο Χασάν έμεινε στον Ολυμπιακό.

Κι έμεινε γιατί πολύ απλά είναι απόλυτα ικανοποιημένος στην ομάδα του λιμανιού. Συνεργάζεται μ’ έναν προπονητή που τον γνωρίζει καλά και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που ο Αιγύπτιος επιθυμεί να φορά την ερυθρόλευκη φανέλα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Και τα δύο στοιχεία που αναφέραμε είναι πολύ σημαντικά και είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Μπράγκα. Και είναι δεδομένο πως ο Χασάν έχει διαμηνύσει στην διοίκηση του πορτογαλικού συλλόγου την επιθυμία του για παραμονή στον Ολυμπιακό.

Κι αυτό είναι κάτι που μετράει πολύ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x