Stoiximan Super League

Τα συμμάζεψε ο Παναθηναϊκός

Ισόπαλος (2-2) έμεινε στο πρώτο φιλικό της σεζόν ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Άαχεν, αν και είχε βρεθεί πίσω με 2-0, δείχνοντας βελτίωση στο β' μέρος. Σκόρερ οι Λουντ και Βιγιαφάνιες, 90λεπτο για Ιβανόφ

Μπορεί να επρόκειτο για πρώτο φιλικό και κόντρα σε ομάδα ημιεπαγγελματικής κατηγορίας της Γερμανίας, αλλά ο Παναθηναϊκός του πρώτου εικοσαλέπτου κόντρα στην Άαχεν ήταν χαλαρός σε βαθμό ανησυχίας.

Κάπως έτσι ήταν εύλογο να μείνει σε αυτό το χρονικό διάστημα πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι άρχισαν να λύνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να βρίσκουν τα πατήματά τους και κυρίως τα τρεξίματα που απαιτούνται και κατάφεραν να δείξουν δείγματα κανονικής ομάδας, με αρχή, μέση και τέλος.

inner

Με βάση την εικόνα του ματς, ήταν θέμα χρόνου ο Παναθηναϊκός να φτάσει σε ισοφάριση, δείχνοντας ότι δεν θέλει την ήττα ούτε σε φιλικό αγώνα και έτσι έγινε, αφού με γκολ των Λουντ (29’) και Βιγιαφάνιες (61’), έφερε το ματς στην ισοπαλία, δείχνοντας παράλληλα σε ένα 90λεπτο, τόσο τα αρνητικά σημεία, όσο και τα θετικά, πάνω στα οποία καλείται να δουλέψει ο Αντρέα Στραματσόνι.

Το ματς

Τρίτη μέρα προετοιμασίας για τον Παναθηναϊκό και πρώτο φιλικό…

Ήταν αναμενόμενο οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι να είναι φανερά έξω από τα… νερά τους, να είναι πιασμένοι και να θέλουν το χρόνο τους ώστε να βρουν τα πατήματά τους, κόντρα στην πίεση των πολύ ορεξάτων παικτών της Άαχεν.

Η μεσοαμυντική λειτουργεία του «τριφυλλιού» πιάστηκε σε χαλαρότητα και αναζήτηση, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι Γερμανοί με τον ενθουσιασμό τους και κατάφεραν με τον πιο ποιοτικό τους παίκτη στο γήπεδο, τον Φεϊζουλάχου, να πετύχουν δύο τέρματα.

Μόλις στο 4’ η Άαχεν βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, αποδέκτης της τελικής πάσας ήταν ο Φεϊζουλάχου, που με πολύ ωραίο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, πριν συμπληρωθούν τα 20’, ο άσος της Άαχεν έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα, αλλά και της ομάδας του, αφού έπιασε ένα πολύ ωραίο βολέ από πολύ μακριά «κρεμώντας» τον Βλαχοδήμο και διαμόρφωσε το 2-0.

inner

Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι άρχισαν να βρίσκουν πατήματα και τρεξίματα στον αγωνιστικό χώρο και στο 29’ ο Λουντ, που ήταν γενικότερα πολύ δραστήριος, «τσίμπησε» την μπάλα σε πάσα του Βιγιαφάνιες και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 2-1, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Σπριντ.

Μέχρι το τέλος του α’ μέρους, ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα μια καλή στιγμή με τον Μέστο (39’), αλλά ο Ιταλός μπακ, που είχε βρεθεί σε θέση φορ, μετά την πάσα του Ζέκα, έκανε κακό σουτ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας των Γερμανών.

Στο β’ ημίχρονο οι ρόλοι στο ματς έγιναν απόλυτα… κατανοητοί, καθώς ο ανέτοιμος Παναθηναϊκός έβαλε την Άαχεν μέσα στα καρέ της και έδειξε να μην συμβιβάζεται με την ήττα, ακόμα και σε φιλικό ματς. Η είσοδος του Μπουμάλ αντί του εκνευρισμένου από το σκληρό παιχνίδι των Γερμανών, Λέτο και του Αμπέντ στο χώρο της μεσαίας γραμμής, φάνηκε ότι ανέβασε επίπεδο τους «πράσινους», αφού η μπάλα άλλαζε με πιο ορθόδοξο τρόπο, ενώ και το παιχνίδι γινόταν πιο ουσιαστικό.

inner

Η ισοφάριση φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου και έτσι έγινε στο 61’, όταν ο Μπουμάλ ελίχθηκε άψογα από τη δεξιά πτέρυγα, πάσαρε στο πέναλτι, εκεί που κινήθηκε ο Βιγιαφάνιες και με ένα απλό πλασέ, έφερε το ματς σε ισορροπία.

Ο Αντρέα Στραματσόνι έχοντας δει αυτά που ήθελε στο πρώτο φιλικό της σεζόν, προχώρησε σε πολλές αλλαγές, δίνοντας χρόνο στους μικρούς της αποστολής που είναι στην Ολλανδία και ουσιαστικά έριξε το ρυθμό στο ματς, με το 2-2 να μένει ως ιστορία του ματς.

Σε ομαδικό επίπεδο είναι αδύνατο να βγουν συμπεράσματα, ωστόσο ατομικά υπήρχαν παίκτες που ξεχώρισαν, με τους Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ και Ζέκα να είναι πολύ θετικοί. Σε ό,τι αφορά τον Ιβανόφ, που έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του, είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο χωρίς πρόβλημα, ωστόσο είναι σαφές ότι θέλει και εκείνος το χρόνο για να έρθει σε αγωνιστικό ρυθμό.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Βλαχοδήμος (46’ Κοτσόλης), Μέστο, Ευαγγέλου (71’ Στάικος), Ιβανόφ, Χουχούμης (65’ Μαρινάκης), Κουτρουμπής, Λουντ (79’ Μίνγκος), Ζέκα, Βιγιαφάνιες (71’ Χατζηγιοβάννης), Βλαχοδήμος (46’ Αμπέντ), Λέτο (46’ Μπουμάλ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x