Stoiximan Super League

Τα συν και πλην της ΑΕΚ

Έδωσε λόγους για χαμόγελα, αλλά έδωσε και λόγους για προβληματισμό. Τι κρατάει η ΑΕΚ από το δυνατό τεστ με τη Γάνδη, τι «πετάει» και τι πρέπει άμεσα να διορθώσει για να έχει τύχη με την ΤΣΣΚΑ.

Ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ για τα καλοκαιρινά φιλικά λέει ότι απ’ αυτά οι προπονητές βγάζουν «χρήσιμα συμπεράσματα».

Όσο κι αν χρησιμοποιείται όμως καταχρηστικά, στην περίπτωση της ΑΕΚ -και του πρώτου εν Ελλάδι αγώνα της- ισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Στην πρόβα τζενεράλε για τα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ με αντίπαλο την ποιοτική Γάνδη, η «Ένωση» έδωσε λόγους αισιοδοξίας -αλλά και προβληματισμού- στο κοινό της.

Και παράλληλα την ευκαιρία στον Μανόλο Χιμένεθ να δει σε τι μπορεί να «επενδύσει» και τι πρέπει να βελτιώσει, ώστε η ομάδα του να έχει τύχη στα προκριματικά του Champions League.

Τα θετικά


-Το στήσιμο κοντά στην απέναντι περιοχή και το πρέσινγκ ψηλά, που ανάγκασε τον αντίπαλο σε λάθη και έδειξε ικανό (εφόσον συνεχίσει να εφαρμόζεται το ίδιο καλά από τους «κιτρινόμαυρους) να προσφέρει ευκαιρίες και αίσθηση επιβολής.

-Ο χαρακτήρας που έβγαλε η ομάδα και η υλοποίηση της επιθυμίας του Μανόλο Χιμένεθ να ψάχνει πάντα τη νίκη ανεξαρτήτως αγώνα και συνθηκών. Παρόλο που συνάντησε αντιξοότητες και είχε απέναντί της έναν ποιοτικό αντίπαλο, η ΑΕΚ γύρισε το ματς και έχασε πολλές ευκαιρίες στο τέλος για να το πάρει κιόλας.

-Το φορμάρισμα του Μπακάκη, που ήταν άψογος και πάλι σε ρόλο δεξιού μπακ-χαφ, είχε εξαιρετική συνεργασία με τον Χριστοδουλόπουλο και αν δεν ήταν άτυχος στη φάση με το δοκάρι, θα είχε επιβραβεύσει την εξαιρετική του εμφάνιση και με ένα γκολ.

-Η ευχάριστη έκπληξη με τον Τσόσιτς, που έδειξε σταθερότατος στην άμυνα και -το κυριότερο- ικανός να κουβαλήσει την μπάλα και να φτιάξει παιχνίδι από πίσω. Επίσης, η ενθαρρυντική παρουσία του Τρίστασον (που θα γίνει ακόμα καλύτερη όταν πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες από τα άκρα).

-Η εικόνα του παθιασμένου Αλμέιδα, που πρόλαβε σε ένα εικοσάλεπτο να γίνει για τα καλά αισθητός από την αντίπαλη άμυνα. Ο Πορτογάλος απείλησε με σουτ, έφτιαξε κλασική ευκαιρία για τον Γιακουμάκη και την αντεπίθεση γι’ αυτή του Τρίστασον στις καθυστερήσεις και δίκαια αποθεώθηκε από τον κόσμο για την προσπάθεια του.

Τα αρνητικά


-Η συνέχεια των εύκολων λαθών που χαρίζουν γκολ στον αντίπαλο. Γκέλες σαν του Τσιγκρίνσκι (η οποία ειδικά για τη δική του κλάση είναι ανεπίτρεπτη) παρατηρήθηκαν και στα φιλικά της Πολωνίας και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα πληρωθούν, αν συμβούν, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

-Τα νεκρά διαστήματα στην απόδοση της ομάδας. Κάτι φυσιολογικό εν μέρει (αν σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε στον Ιούλιο), αλλά και απαραίτητο να βελτιωθεί στις αναμετρήσεις με τους σαφώς πιο έτοιμους Ρώσους.

-Η απουσία παραγωγής παιχνιδιού από τον άξονα όταν αγωνίζονται μαζί οι Σιμόες-Γιόχανσον. Θέμα γνωστό από πέρυσι, που επιβεβαιώθηκε από το γεγονός ότι έπρεπε να μπει ο Αϊντάρεβιτς για να γλυκάνει ο τρόπος ανάπτυξης. Τουλάχιστον δεν θεωρείται άμεσο πρόβλημα για την ΑΕΚ, καθώς με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ προτεραιότητα θα είναι το μηδέν στα μετόπισθεν.

-Η επιεικώς μέτρια εικόνα του Λιβάγια, που δεν τροφοδοτήθηκε, αλλά η αλήθεια είναι πως ακόμα και όταν αυτό συνέβη, δεν έδειξε έτοιμος να απειλήσει ευθέως την εστία. Αν και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, ο Γιακουμάκης έγινε πιο αισθητός στην κορυφή της επίθεσης και βρισκόταν πολύ περισσότερο στις φάσεις από τον βαρύ Κροάτη.

Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x