Stoiximan Super League

Τελειωμένος ο Ιμπάρμπο

Κανένα μέλλον δεν έχει στον Παναθηναϊκό ο Ιμπάρμπο, καθώς ακόμη κι αν… ξεμείνει στο ρόστερ θα είναι εκτός πλάνων και θα προπονείται μόνος. Ελάφρυνση του ρόστερ για να γίνουν άλλες μεταγραφές.

Είναι μάλλον απίθανο να ξαναδούμε τον Βίκτορ Ιμπάρμπο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Η συμπεριφορά του Κολομβιανού, που απέχει αδικαιολογήτως από τις προπονήσεις μετά την άδειά του και δεν απαντά στις κλήσεις της ομάδας, έχουν εξοργίσει τους ανθρώπους του «τριφυλλιού», που ήδη από χθες τον έχουν καλέσει σε απολογία.

Για τους «πράσινους» θα ήταν ευχής έργο να βρεθεί ομάδα για να παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός ή να πωληθεί από την Κάλιαρι, προκειμένου να αδειάσει θέση ξένου αλλά και να απαλλαγεί ο σύλλογος από το βαρύ συμβόλαιό του. Ωστόσο ακόμη και στο απευκταίο σενάριο που ο Ιμπάρμπο ξεμείνει στον Παναθηναϊκό και μετά το πέρας του Ιανουαρίου, δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει καταστήσει σαφές πως δεν τον υπολογίζει και ακόμη κι αν επιστρέψει στην Αθήνα ο παίκτης θα προπονείται μόνος του. Αυτό έχει ήδη μεταφερθεί και στον εκπρόσωπό του, ως μέσο πίεσης για να εντείνει τις προσπάθειές του να του βρει νέα ποδοσφαιρική στέγη.

Διαφορετική είναι η περίπτωση του Μουμπάρακ Γουακάσο, που έχει συμβόλαιο και επειδή είναι δύσκολο να το «σπάσει» εφόσον μείνει θα αξιοποιηθεί από τον προπονητή του, που εκτιμά τις ποδοσφαιρικές του αρετές, αλλά προβληματίζεται από τη νοοτροπία του.

Από εκεί και πέρα, ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχει βάλει ως προτεραιότητα την ελάφρυνση του ρόστερ και του μπάτζετ. Μετά τον Λεντέσμα, σειρά για να αποδεσμευτούν παίρνουν οι Ιβανόφ και Σαμπά, με τους οποίους έχουν ήδη γίνει επαφές, ενώ γίνονται προσπάθειες για να λυθεί και η συνεργασία με τον ανενεργό από την αρχή της σεζόν Βέμερ. Αντίθετα, δεν είναι 100% βέβαιο πως θα επιδιωχθεί αποδέσμευση του Ταυλαρίδη, καθώς αν δεν αποκτηθεί άλλος αμυντικός ενδέχεται ο Ουζουνίδης να τον χρειαστεί ως εναλλακτική λύση.

Η έλλειψη θέσεων ξένων στην ομάδα αποτελεί έναν επιπλέον λόγο να μην προχωρούν οι μεταγραφές. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχει κάνει προεργασία με λύσεις από την αγορά των κοινοτικών για φορ, επιτελικό μέσο και εξτρέμ, αλλά μπορεί η επόμενη κίνηση της ομάδας να καθυστερήσει.

Στην Αργεντινή γράφουν ξανά για τον 29χρονο σέντερ φορ Λούκας Βιάτρι, που έχει ιταλικό διαβατήριο, ωστόσο έχει υψηλό κασέ και δεσμεύεται ως το καλοκαίρι με την Εστουντιάντες. Όσο για τον Πολωνό γκολκίπερ Πάτρικ Πρόσεκ του Εθνικού Άχνας, πιθανότατα παρακολουθείται από τους «πράσινους» αλλά ο Ουζουνίδης δεν θεωρεί αναγκαιότητα την απόκτηση τερματοφύλακα και μάλλον η υπόθεση αυτή μετατίθεται για το καλοκαίρι. Τέλος, το «παράθυρο» για τον Γιώργο Τζαβέλλα παραμένει πάντα, ωστόσο για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή θα χρειαστεί πρώτα να ξεκαθαρίσει το καθεστώς του με τον ΠΑΟΚ (δηλαδή να μείνει ελεύθερος) και εν συνεχεία να υπάρξει συμφωνία και στο οικονομικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x