Ελλάδα

Τελειώνει σε 15 μέρες ο Γκιρτζίκης, κοινοποιήθηκε το βούλευμα

Κοινοποιήθηκε σήμερα το βούλευμα για την κάρτα υγείας που υποχρεώνει τον Γιώργο Γκιρτζίκη και τους υπόλοιπους που παραπέμπονται σε δίκη να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης και οι υπόλοιποι που εμπλέκονται στην υπόθεση της κάρτας υγείας, υποχρεούνται να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους εντός 15 ημερών, καθώς σήμερα κοινοποιήθηκε το βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση από την οποία χάθηκαν 29 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν θα έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την προεδρία στις προσεχείς εκλογές του Οκτωβρίου.

Το βούλευμα κρίνεται αμετάκλητο, καθώς δεν έχει δικαίωμα προσφυγής στον Άρειο Πάγο κανείς από τους κακουργηματικά κατηγορούμενους, ενώ δικαίωμα άσκησης προσφυγής κατά της απόφασης έχει μόνο ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου για έναν εξ αυτών που έχουν αθωωθεί για την υπόθεση.

Πλέον ο Σταύρος Κοντονής καλεί, όπως προβλέπει ο νόμος, να συγκληθεί εντός 15 ημερών διοικητικό συμβούλιο στην ΕΠΟ, ώστε να οδηγηθούν εκτός της ΕΠΟ ο Γιώργος Γκιρτζίκης και τα υπόλοιπα μέλη που είναι κακουργηματικά κατηγορούμενοι (Βαγγέλης Τοπολιάτης-αναπληρωτής πρόεδρος, Βαγγέλης Μαζαράκης-β’ αντιπρόεδρος, Γιώργος Καραμελίδης-μέλος και πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιάννης Οικονομίδης-μέλος, Νίκο Προύντζος-μέλος και Σπύρος Καλογιάννης-μέλος).

Αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει συγκληθεί το ΔΣ, τότε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συνοδινός έχει τη δυνατότητα να κηρύξει έκπτωτο ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο για παραβίαση του νόμου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x