Champions League

Τελικός, γιατί έτσι της αρέσει!

Τίποτα δεν γινόταν να κόψει τον δρόμο της βασίλισσας για τον τρίτο σερί τελικό και τη διεκδίκηση του 13ου Ch.League. Η Μπάγερν κατατρόμαξε τη Ρεάλ, που είχε άγιο και με το 2-2 τσέκαρε το εισιτήριο.

Στον τελικό με… την ψυχή στο στόμα η Ρεάλ! Η Μπάγερν ήταν εξαιρετική, κατατρόμαξε τη βασίλισσα που κράτησε με νύχια και με δόντια το 2-2 στο Μπερναμπέου και σε συνδυασμό με τη νίκη της (2-1) στο Μόναχο έκλεισε θέση για τον τελικό του Champions League στο Κίεβο.

Ροντέο από το ξεκίνημα στη Μαδρίτη, αφού οι Βαυαροί βρήκαν δίχτυα μόλις στο 3ο λεπτό με τον Κίμιχ. Στο 11’ ο Μπενζεμά έφερε τις καρδιές των οπαδών των μερένχες στη θέση τους όμως όχι για πολύ… Οι Βαυαροί ήταν σταθερά στην επίθεση και έχασαν ευκαιρίες, ενώ οι γηπεδούχοι απειλούσαν με αντεπιθέσεις. Το ημίχρονο βρήκε την Μπάγερν να φωνάζει για πέναλτι του Μαρσέλο στο 45+1’ ύστερα από σέντρα του Κίμιχ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Μπάγερν να κάνει… δώρο στη Ρεάλ το 2-1 και τον Μπενζεμά να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα στο 46’. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει την πρόκριση όμως δεν το έκαναν και λίγο έλειψε να το πληρώσουν. Η ομάδα του Χάινκες δεν το έβαλε κάτω, απάντησε στο 63’ με τον πρώην-Μαδριλένο, Χάμες, και μέχρι το φινάλε έσπασαν καρδιές. Ο Νάβας, τα σώματα των παικτών της Ρεάλ και η ατυχία στην τελική προσπάθεια κράτησαν όρθια την βασίλισσα που είδε τον χάρο με τα μάτια της αλλά τελικά κατάφερε να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τρίτο σερί τελικό, όπου θα διεκδικήσει το τρίτο σερί και 13ο συνολικά Champions League στην ιστορία της.

inner

To ματς:



Τρελό ρυθμό είχε το παιχνίδι στο Μπερναμπέου από τα πρώτα λεπτά. Η Ρεάλ για ακόμη ένα εντός έδρας ματς πλήρωσε το χαλαρό της ξεκίνημα και η Μπάγερν φυσικά το εκμεταλλεύτηκε κι άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Κίμιχ. Το γκολ όπως ήταν φυσικό «σόκαρε» τους μερένχες, που όμως είχαν καλή αντίδραση και απάντησαν εύκολα όταν ο Αλάμπα «έχασε» τον Μπενζεμά, ο Μαρσέλο τον σημάδεψε και ο Γάλλος με κοντινή κεφαλιά απάντησε στο 11’. Μετά το 1-1 οι Βαυαροί, αν και αρκετά νωρίς στο ματς, έπαιξαν φουλ επίθεση φορτώνοντας τις πτέρυγες.

inner

inner

Με την Μπάγερν να είναι ουσιαστικά το αφεντικό του παιχνιδιού και τους Μαδριλένους να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις, τα λεπτά κυλούσαν με τη μπάλα να είναι πάνω-κάτω και τους αμυντικούς να έχουν τρελή δουλειά. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε καθαρός «κόφτης» σε καμία από τις δύο ομάδες έκανε το παιχνίδι ροντέο και σχεδόν σε κάθε επίθεση υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να βγει φάση. Σε μία τέτοια περίπτωση η ομάδα του Χάινκες στάθηκε άτυχη αφού στο 33’ πρώτα ο Λεβαντόφσκι και στην επαναφορά ο Χάμες έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα. Το ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στα αποδυτήρια αλλά τους Γερμανούς να ζητούν πέναλτι για χέρι του Μαρσέλο.

Το διπλό «δώρο» από τους Τολισό και Ούρλαϊχ άνοιξε με την επιστροφή των δύο ομάδων ο Μπενζεμά, που έσπρωξε απλά την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 (46'). Η Ρεάλ ήταν πολύ καλύτερη και με την βοήθεια των οπαδών της στρίμωξε για τα καλά τη Μπάγερν που πέρασε δύσκολες στιγμές στα μετόπισθεν αλλά δεν δέχτηκε τρίτο γκολ. Από την στιγμή που έμεινε «ζωντανή», η ομάδα του Χάινκες κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και πιέζοντας από το δεξί άκρο άγχωσε την άμυνα του Νάβας και στο 63’ έβαλε φωτιά με τον Χάμες να κάνει με διπλή προσπάθεια το 2-2.

inner

Αφού οι Βαυαροί ξαναμπήκαν στο ματς άρχισε και το μόνιμο καρδιοχτύπι για τους οπαδούς της Ρεάλ. Ο Ζιντάν δεν μπορούσε να βρει λύση στο ότι η ομάδα του έπαιζε χωρίς δεξί μπακ, η Μπάγερν έριξε όλο το βάρος σε εκείνη την πλευρά και ξεκίνησε το… πανηγύρι στην περιοχή του Νάβας, που κράτησε μόνος του σε αρκετές περιπτώσεις όρθια τη βασίλισσα. Οι Μαδριλένοι, ήταν σε σύγχυση, δεν μπορούσαν ούτε καν να ροκανίσουν τον χρόνο, οι Βαυαροί το γύρισαν στις γιόμες όμως δεν πρόλαβαν να πετύχουν το χρυσό γκολ και να πάρουν την πρόκριση.

inner



Οι συνθέσεις:



Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας – Λούκας Βάσκεθ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο – Κρόος, Μόντριτς, Κόβατσιτς (72’ Κασεμίρο) – Ρονάλντο, Μπενζεμά (72’ Μπέιλ), Ασένσιο (88’ Νάτσο)

Στον πάγκο: Κασίγια, Νάτσο, Τεό, Μαγιοράλ, Σεμπάγιος

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες):
Ουλράιχ – Κίμιχ, Αλάμπα, Χούμελς, Ζίλε – Τιάγκο Αλκάνταρα, Τολισό (75’ Βάγκνερ) – Ριμπερί, Χάμες Ροντρίγκες (84’ Χάβι Μαρτίνεθ), Μίλερ – Λεβαντόφσκι

Στον πάγκο: Στάρκε, Ντορς, Ρούμπι, Μάι, Ραφίνια

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Γήπεδο: Σαντιάγκο Μπερναμπέου (Μαδρίτη)

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x