Γενικά

Τέλος εποχής: Αποσύρθηκε ο Φορλάν

Τους «τίτλους τέλους» σε μια σπουδαία καριέρα έριξε ο Ντιέγκο Φορλάν, με τον 40χρονο Ουρουγουανό να ανακοινώνει την απόσυρση του από την ενεργό δράση.

Όλα τα καλά έχουν ένα τέλος και το ίδιο ισχύει και για την καριέρα του Ντιέγκο Φορλάν.

Ο σπουδαίος Ουρουγουανός φορ, έχοντας περάσει από Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, Ίντερ, Βιγιαρεάλ, ολοκλήρωσε μία αξιοζήλευτη πορεία 25 χρόνων με 221 γκολ σε 582 επαγγελματικά ματς, με πιο πρόσφατο σταθμό την Kitchee του Χονγκ-Κονγκ.

Με 36 τέρματα σε 112 εμφανίσεις με την εθνική Ουρουγουάης, ο Φορλάν υπήρξε κι ένας εκ των σημαντικότερων παικτών στην ιστορία της «σελέστε», συμβάλλοντας τα μέγιστα να φτάσει στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής το 2010, πραγματοποιώντας μία σειρά από εμφανίσεις που τον καθιέρωσαν στην «αφρόκρεμα» του διεθνούς ποδοσφαίρου.

Είχε προηγηθεί η κατάκτηση του πρώτου Europa League, τη σεζόν 2009-2010 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, με τη φανέλα της οποίας ο Φορλάν μία χρονιά νωρίτερα είχε σημειώσει 32 γκολ σε 33 εμφανίσεις στη La Liga, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Συνολικά, στο ισπανικό πρωτάθλημα πέτυχε 128 τέρματα σε 240 εμφανίσεις με τους «ροχιμπλάνκος» και τη Βιγιαρεάλ, με την οποία είχε φτάσει το 2006 στα ημιτελικά του Champions League.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x