Κύπελλο Ελλάδας

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανατροπή και πρόκριση για Παναθηναϊκό!

Στους «16» του Κυπέλλου με θρίλερ ο Παναθηναϊκός! Οι πράσινοι μεταμορφώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, γύρισαν με φοβερό comeback το εις βάρος τους 2-0 και με το 4-3 στην Ριζούπολη πήραν το εισιτήριο.

Ροντέο στη Ριζούπολη και πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας για τον Παναθηναϊκό! Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να βρήκε τον Απόλλωνα να προηγείται 2-0, όμως οι πράσινοι με φοβερή ανατροπή γύρισαν το ματς 4-3 και σε συνδυασμό με τη νίκη του ΟΦΗ επί του Ηρακλή (2-1) πέρασαν στην επόμενη φάση.


Κακό πρώτο ημίχρονο για το «Τριφύλλι», που είδε τους γηπεδούχους να τιμωρούν τα λάθη των Ιβανόφ (11’) και Χουχούμη (43’) και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με σκορ 2-0 χάρη στα τέρματα του Σιατραβάνη. Φωνάζουν δικαιολογημένα στον Παναθηναϊκό για την φάση του 31ου λεπτού, όταν ο Λέτο υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, ενώ έβγαινε απέναντι στον Χιώτη.

Μεταμορφώθηκαν οι πράσινοι με την είσοδο των Λουντ και Μπεργκ στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι πριν προλάβουν να διορθώσουν την τρικυμία στην άμυνά τους, είδαν τους παίκτες του Ουζουνίδη να έχουν γυρίσει το ματς σε 3-2 με γκολ των Μπεργκ (54’), Εμποκού (61’) και Λέτο (65’) σε 11λεπτά. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να αγκαλιάζει τη νίκη ύστερα και από το αυτογκόλ του Ντάσιου στο 74’ όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Απόλλων ξαναμπήκε στο παιχνίδι με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σιατραβάνη (75’), από την οποία ήρθε και η σωστή αποβολή του Ρέις που έκανε την παράβαση στον Αλμπάνη. Το ματς ήταν ροντέο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Κονέ στο 83’, ενώ το Τριφύλλι δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του για να «κλειδώσει» τη νίκη.


Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο:
1.ΟΦΗ 6 (4-3)
2.Παναθηναϊκός 4 (5-5)

3.Ηρακλής 4 (4-2)
4. Απόλλων 3 (4-7)

Το ματς:



Ιδανικό ξεκίνημα στο παιχνίδι για τον Απόλλωνα. Η ομάδα του Σπανού εκμεταλλεύτηκε την αδικαιολόγητη νευρικότητα του Παναθηναϊκού και με επιθέσεις στην κόντρα άρχισε να γίνεται απειλητική. Οι παίκτες του Απόλλωνα δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο το «δώρο» του Ιβανόφ κι άνοιξαν το σκορ στο 11ο λεπτό με πλασέ του Σιατραβάνη. Το σοκ του γκολ δεν ήταν ικανό για να ξυπνήσει τους «πράσινους», που δεν έβγαλαν αντίδραση και δέχτηκαν πίεση στα μετόπισθεν.

inner

Με οδηγό τον Λέτο η ομάδα του Ουζουνίδη μετέφερε το παιχνίδι προς την περιοχή του Χιώτη, τον οποίο όμως δεν ενόχλησε ιδιαίτερα. Από την πλευρά του, ο τεχνικός της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» δεν προβληματίστηκε από την πίεση που δέχτηκε η ομάδα του, καθώς η ανασταλτική της λειτουργία ήταν άψογη. Την μοναδική φορά που η άμυνά της «έκανε νερά», ο βοηθός Νατσιούλης «έκοψε» λανθασμένα τον Λέτο με οφσάιντ κι ενώ ο Αργεντινός έβγαινε τετ-α-τετ (31’). Στο φινάλε του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα κι αγκάλιασαν την πρόκριση μετατρέποντας ξανά με τον Σιατραβάνη σε γκολ ακόμη ένα λάθος της αντίπαλης άμυνας (αυτή την φορά του Χουχούμη 43’).

Φοβερό comeback για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο. Οι πράσινοι με την είσοδο των Μπεργκ και Λουντ βρήκαν ουσία στο παιχνίδι τους κι έκαναν ό,τι ήθελαν τους αντίπαλους αμυντικούς. Η ομάδα του Σπανού δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της και να παγώσει τον ρυθμό και μέσα σε 11λεπτά με τέρματα των Μπεργκ, Λέτο και Εμποκού οι πράσινοι ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και είχαν το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Οι παίκτες του Ουζουνίδη ήταν σταθερά στην επίθεση και κάθε προσπάθειά τους «μύριζε» γκολ, αφού η άμυνα των γηπεδούχων έμπαζε από παντού. Στο 74΄ ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να βρει γκολ από ατομικό λάθος, αφού ο Ντάσιος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του έπειτα από γύρισμα του Μπεργκ. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ξαναμπήκε αμέσως στο παιχνίδι έπειτα από το πέναλτι που έκανε ο Ρέις στον Αλμπάνη (75’). Ο αμυντικός του Τριφυλλιού αποβλήθηκε, ο Σιατραβάνης ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» και το παιχνίδι ξαναπήρε φωτιά.

inner

Στα τελευταία λεπτά η μπάλα ήταν πάνω κάτω. Ο Απόλλων έπαιζε τα ρέστα του, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες μέσω των αντεπιθέσεων. Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ όμως η σουτάρα του Κονέ στο 83’ σταμάτησε στο δοκάρι και λίγο αργότερα ο Λέτο (89’) έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη. Τελικά, το τελευταίο σφύριγμα του Τζήλου βρήκε τους πράσινους να πανηγυρίζουν αφού και τα νέα από την Κρήτη (2-1 νίκη του ΟΦΗ επί του Ηρακλή) ήταν ευχάριστα.



Οι συνθέσεις:


Απόλλων (Δημήτρης Σπανός): Χιώτης, Πάνος, Βαλεριάνος, Ντάσιος (85' Ρομάνο), Δεληζήσης, Κονέ, Κάσσος (85' Διαμαντόπουλος), Τζάνης (70’ Τσιάρας), Πετρόπουλος, Αλμπάνης , Σιατραβάνης

Στον πάγκο: Μαυρίδης, Ρουμπουλάκου, Κύργιας

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Mέστο, Xουχούμης, Iβάνοφ, Tελάντερ, Λεντέσμα (46’ Μπεργκ), Pέις, Εμπουκού, Mπουμάλ (75' Βλαχοδήμος), Bιγιαφάνιες (46’ Λουντ), Λέτο


Στον πάγκο: Ξενόπουλος, Mαρινάκης, Eυαγγέλου, Pινάλντι

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος

Γήπεδο: Ριζούπολη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x