Europa League

Τεράστιος Μουρίνιο: «Θα ανταλλάσσαμε το κύπελλο με τις ζωές των ανθρώπων που χάθηκαν»!

Δεν έκρυψε την συγκίνησή του για τα θύματα του μακελειού στο Μάντσεστερ ο Ζοσέ Μουρίνιο. «Υπήρξαν στιγμές ένιωσα ότι η ομάδα μου είναι η χειρότερη του κόσμου», δήλωσε για τη φετινή σεζόν.

Η συγκίνηση για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ επισκίασε την συνέντευξη Τύπου του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος αναφέρθηκε στην ψυχολογική φόρτιση που υπήρχε στη Γιουνάιτεντ πριν το παιχνίδι, αλλά και στην ιδιαίτερη σημασία που έδωσε αυτή στον τίτλο.

«Σημαίνει πολλά για εμένα, για την ομάδα, για τα παιδιά και τους οπαδούς. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Για αυτό δεν θέλαμε να δώσουμε συνέντευξη Τύπου χθες. Έπρεπε να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για να κάνουμε τη δουλειά μας και να προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε τα γεγονότα που, προφανώς, είναι πολύ πιο σημαντικά από τη δουλειά μας. Ο κόσμος προχωράει, δεν σταματάει και εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Αν μπορούσαμε, θα αλλάζαμε τις ζωές των ανθρώπων με αυτή την κούπα αμέσως, δεν θα το σκεφτόμασταν δεύτερη φορά. Μπορεί αυτό το τρόπαιο να κάνει την πόλη του Μάντσεστερ λίγο πιο χαρούμενη; Ίσως, αλλά εμείς απλά ήρθαμε να κάνουμε τη δουλειά μας».

Όσο για τη φετινή χρονιά, δεν έλειψαν οι ατάκες φωτιά: «Σε μια κακή σεζόν, σε μια σεζόν που υπήρξαν στιγμές που ένιωσα ότι η ομάδα μου είναι η χειρότερη του κόσμου, που ένιωσα πως ήμουν ο χειρότερος προπονητής του κόσμου, καταφέραμε να κερδίσουμε τρία τρόπαια και να προκριθούμε στο Champions league, κερδίζοντας ένα τρόπαιο, όχι τερματίζοντας δεύτεροι, τρίτοι ή τέταρτοι. Έχουμε την τιμή να πάμε στο Σούπερ Καπ και να παίξουμε απέναντι στον νικητή του Champions League, οπότε νομίζω πως η χρονιά πήγε καλά»

Για την απουσία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είπε: «Είναι άδικο αυτό που συνέβη στον Ζλάταν. Αυτή η νύχτα θα ήταν φανταστική. Στην πόλη όπου υπάρχει άγαλμά του, στην πόλη από όπου κατάγεται, σε μια σεζόν που έκανε τόση εντύπωση. Άλλα έχει το δικό του μερίδιο, πίσω στους πάγκους με τα υπόλοιπα παιδιά. Επίσης, στο δεύτερο ημίχρονο είπε στα ball boys στα σουηδικά να ηρεμήσουν», ενώ για το μέλλον του Ρούνεϊ στους «κόκκινους διαβόλους», απάντησε: «Ο Γουέιν ήταν έτοιμος να παίξει, αλλά δεν χρειαζόμασταν ενίσχυση στην επίθεση μετά το 2-0. Του είπα χθες ότι είναι παίκτης κλειδί. Θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται εδώ και του χρόνου. Είναι σημαντικός παίκτης για εμάς. Εάν μείνει θα είμαι πολύ χαρούμενος»!

Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε την κατάκτηση του Europa ως το πιο σημαντικό τρόπαιο της καριέρας του με κριτήριο τον... χρόνο: «Για μένα είναι το πιο σημαντικό τρόπαιο της καριέρας μου, γιατί είναι το τελευταίο. Έτσι αντιμετωπίζω τα πράγματα. Φυσικά, το Champions League είναι μεγαλύτερο από το Europa, αλλά αυτό είναι το πιο πρόσφατο και σε αυτό τα συναισθήματα είναι ακόμα έντονα. Προφανώς είναι φανταστικά. Για την ομάδα σημαίνει τα πάντα. Σημαίνει τον τρίτο τίτλο, μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Σούπερ Καπ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x