Euro 2024

Τεσσάρα από Δανία, σούπερ Ντιλέινι και σταθερά για πρόκριση

Ένας εκπληκτικός Ντιλέινι με χατ τρικ οδήγησε τη Δανία σε νίκη 4-1 στην Αρμενία για την όγδοη αγωνιστική του πέμπτου προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ της Ρωσίας και την έστειλε στην κορυφή.

Η Δανία σάρωσε 4-1 την αδύναμη Αρμενία στο Ερεβάν με χατ τρικ του Ντιλέινι για την όγδοη αγωνιστική του πέμπτου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ του 2018 και βρέθηκε προσωρινά στην κορυφή του γκρουπ, περιμένοντας τα αποτελέσματα της Πολωνίας και του Μαυροβουνίου το βράδυ στην προσπάθεια να προκριθεί απευθείας στα τελικά της διοργάνωσης το επόμενο καλοκαίρι.

Οι «Βίκινγκς» βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όμως αντεπιτέθηκαν και επέβαλαν το ρυθμό τους, με τον Ντιλέινι να κυριαρχεί στον αέρα και τον Ερικσεν να του συμπαραστέκεται στην επίθεση με ένα εκπληκτικό γκολ με χτύπημα φάουλ.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά και μόλις στο 6΄οι Αρμένιοι άνοιξαν το σκορ με τον Κοριάν, μετά την μπαλιά που του έβγαλε ο Κ. Χοβνανισιάν και έβαλε «φωτιά» στο ματς. Οι «Βίκινγκς» απάντησαν άμεσα με την καρφωτή κεφαλιά του Ντιλέινι στο 16΄, ύστερα από την υπέροχη σέντρα που του έβγαλε ο Ντάλσγκααρντ, με τους πρωταθλητές Ευρώπης του 1992 να χάνουν ενδιάμεσα κάποιες ευκαιρίες. Πλέον, οι Δανοί εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Μελικσετιάν και έχαναν συνεχώς ευκαιρίες και φαινόταν θέμα χρόνου να σημειώσει το δεύτερο γκολ.

Αυτό τελικά ήρθε στο 29’, με την κλάση και το καταπληκτικό απευθείας φάουλ του Ερικσεν που «καρφώθηκε» στα δίχτυα και έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά. Ο ρυθμός έπεσε στο τελευταίο τέταρτο και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 1-2.

Στην αρχή της επανάληψης, οι Δανοί μπήκαν «φουριόζοι» για να σημειώσουν ένα τρίτο γκολ και να «καθαρίσουν» την αναμέτρηση, ώστε να πλησιάσουν την πρόκριση στα τελικά της Ρωσίας, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες. Ο Ερικσεν ανέλαβε δράση και δημιουργούσε όλες τις επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Ο ρυθμός έπεσε μετά το 70’ και σε αυτό συνετέλεσαν οι αλλαγές των δύο προπονητών.

Τελικά, στο 81’ ο Σένε έκανε ωραία μπαλιά στον Ντιλέινι και αυτός με ωραία προσπάθεια έκανε το 1-3 και «καθάρισε» την υπόθεση νίκη. Οι Ερικσεν και Μχιταριάν δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις στις δύο εστίες και με την κεφαλιά του Ντιλέινι στο 93’, που έκανε χατ τρικ, διαμορφώθηκε το τελικό 1-4.


ΑΡΜΕΝΙΑ (5-3-2): Μελικσετιάν, Χοβνανισιάν, Χαμπαρτζουμιάν, Χαρογιάν, Αντονιάν, Χαϊραπετιάν (38' Νταγκμπασιάν), Γκριγκοριάν, Γεντιγκαριάν, Μχιταριάν, Ανταμιάν (58' Μπαρσεγκιάν), Κοριάν (76' Εζμπιλίζ)

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Ντάλγκααρντ, Κιάερ, Μπιέλαντ, Γενς Λάρσεν, Κβιστ, Ντιλέινι, Έρικσεν, Κορνέλιους (78' Σένε), Σίστο (67' Σίστο), Γόργκενσεν


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x