Stoiximan Super League

Τεσσάρα ο Ατρόμητος στο «αντίο» των αρχηγών!

Στο τελευταίο παιχνίδι των δύο αρχηγών Μπρίτο και Λαζαρίδη με τη φανέλα του Ατρόμητου, οι Περιστεριώτες επικράτησαν 4-1 του Πλατανιά, αποχαιρετώντας με ευρεία νίκη τη φετινή σεζόν.

Μπορεί η σεζόν να μην εξελίχθηκε με τον τρόπο που θα ήλπιζαν όλοι στο Περιστέρι, αλλά στο «αντίο» των δύο αρχηγών της ομάδας, των Εντουάρντο Μπρίτο και Νίκου Λαζαρίδη, ο Ατρόμητος στάθηκε στο ύψος του και φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τον Πλατανιά (4-1)

Οι «κυανόλευκοι» ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δημιούργησαν πολλές φάσεις έχοντας ως δημιουργικές εκφραστές τους Λημνιό και Τόνσο και ως εκτελεστές τους Ντάουντα και τον Ντιγκινί, με τον Γάλλο να πετυχαίνει δύο γκολ.

Ο Πλατανιάς τη μοναδική στιγμή που δήλωσε την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο ήταν στο 42', όταν ο Κάργας πέτυχε το πιο όμορφο γκολ της αναμέτρησης με τρομερό σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή.

Στιγμή του αγώνα ήταν στο 80' όταν ο Μπρίτο πέρασε εντός αγωνιστικού χώρου και γνώρισε την αποθέωση τόσο από τους οπαδούς των γηπεδούχων, όσο και από τους συμπαίκτες του που χειροκροτούσαν τη στιγμή της εισόδου του.

Το ματς

Το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ιδιαίτερες σκοπιμότητες εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Ατρόμητου και του Πλατανιά, αφού παίζοντας πολύ ελεύθερα και χωρίς άγχος, βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί ένα ανοιχτό παιχνίδι με αρκετές φάσεις, ειδικά από την πλευρά των γηπεδούχων.

Οι Περιστεριώτες μπαίνοντας δυναμικά στο ματς, κατάφεραν μόλις στο 12' να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Λημνιός κινήθηκε ωραία από την αριστερή πλευρά της μεγάλης περιοχής των Κρητικών, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Ντάουντα που βγήκε κερδισμένος από τη σύγχυση της άμυνας, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Ατρόμητος συνέχιζε να δημιουργεί ευκαιρίες, με τον Τόνσο να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αφού στο 18' η λόμπα του από ασίστ του Ούμπιντες, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 20' και το 32' σε σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής είδε την μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας.

Από την άλλη πλευρά, ο Πλατανιάς στην πρώτη του καλή ευκαιρία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 39', με τον Κάργα να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ στην κίνηση, που δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γκορμπούνοφ να αντιδράσει.

Παρ' όλα αυτά, ο Ατρόμητος βρήκε και δεύτερο γκολ πριν από τη λήξη του α' ημιχρόνου, με τον Ντιγκινί στο 42' να ολοκληρώνει άψογα μια ομαδική προσπάθεια των γηπεδούχων και να διαμορφώνει το 2-1.

Στο β' ημίχρονο ο Πλατανιάς είχε αποφασίσει απλά να βγάλει την υποχρέωση του παιχνιδιού, καθώς είτε υπήρχαν στο γήπεδο οι παίκτες του, είτε όχι δεν υπήρχε ιδιαίτερη διαφορά με τον Ατρόμητο να είναι φανερά πιο ορεξάτος, κυνηγώντας και το τρίτο γκολ.

Τελικά, αυτό συνέβη στο 75', με τον Λημνιό να ξεδιπλώνει άψογα την αντεπίθεση της ομάδας του, έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Ντιγκινί πολύ εύκολα πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση.

Ωστόσο, η στιγμή του αγώνα ήταν όταν στο 80', όταν ο Μπρίτο πέρασε στον αγώνα, φορώντας για τελευταία φορά την «κυανόλευκη» φανέλα, έπειτα από 9 χρόνια παρουσίας του στο Περιστέρι, γνωρίζοντας την αποθέωση τόσο από τον κόσμο, όσο και από τους συμπαίκτες του.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 89', όταν ο Μανιάτης έβγαλε τη σέντρα και στην προσπάθειά του ο Σάαντο να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 4-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, Μανιάτης, Ούμπιδες, Λημνιός (90΄ Τσατσόπουλος), Τόνσο (81΄ Μπρίτο), Ντιγκινί, Ντάουντα (68΄ Μπάγκα)

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Μαραγκός (46΄ Σκουλουδάκης), Πριντέτα, Καρυπίδης, Στανισάβλιεβιτς, Κάργας, Ντίντακ (74΄ Ρενάτο), Παπανικολάου, Γουνδουλάκης, Σίγκνεβιτς (87΄ Σάαντο), Γιακουμάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x