Stoiximan Super League

Τέτοιο «τανκ» θέλει ο θρύλος

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς που ήταν «τανκ» στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Γιουνγκ Μπόις.

Το ταλέντο του Λούκα Μιλιβόγεβιτς είναι δεδομένο όπως είναι επίσης δεδομένη και η τάση του Σέρβου μέσου να κάνει το εύκολο λάθος.

Ο διεθνής κόφτης του Ολυμπιακού έχει αδικήσει σ' αρκετές περιπτώσεις τον εαυτό του, σε σημείο μάλιστα που ν' απορεί κάποιος για το πως ένας τόσο ταλαντούχος παίκτης κάνει τέτοια μεγάλα λάθη. Χθες βράδυ πάντως ο 25χρονος Σέρβος μεσοαμυντικός ήταν ένα «τανκ» στον άξονα της μεσαίας γραμμής των «ερυθρόλευκων» ήταν ο παίκτης πάνω στον οποίο στηρίχθηκε ο Ολυμπιακός για να πετύχει τη σημαντική νίκη επί της Γιούνγκ Μπόις. Μάλιστα η εντυπωσιακή εμφάνιση του Μιλιβόγεβιτς, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία από το γεγονός ότι ο Σέρβος έπαιξε και για τον Εστέμπαν Καμπιάσο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, κερδίζοντας πολλές “μάχες” απέναντι στους παίκτες της Γιούνγκ Μπόις.

Ναι μεν ο Καμπιάσο πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τη νίκη των πρωταθλητών Ελλάδος, ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι εμφάνισε σημάδια «κόπωσης» και μάλιστα από το πρώτο ημίχρονο. Ο Μιλιβόγεβιτς όμως ήταν εκεί για να δώσει λύσεις, όταν η ελβετική ομάδα προσπάθησε να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Ο διεθνής Σέρβος αμυντικός χαφ είχε πολλές καίριες επεμβάσεις, έκανε καλά τάκλιν, πήρε πολλές πρώτες κεφαλιές και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του και στις στατικές φάσεις της Γιούνγκ Μπόις. Το κυριότερο όμως ήταν πως ο «Μίλι» απέφυγε τις περιττές ενέργειες, απέφυγε τις γκέλες που είχε σε άλλα επίσης σημαντικά ματς του Ολυμπιακού. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Αν στο παζλ της εμφάνισης του Μιλιβόγεβιτς, προσθέσει κάποιος και τις αντεπιθέσεις των «ερυθρόλευκων» που ξεκίνησαν από τα πόδια του 25χρονου χαφ, τότε έχει μπροστά του μια σούπερ εμφάνιση από τον διεθνή άσο. Αυτόν τον Μιλιβόγεβιτς έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός, αυτό το «τανκ» θέλουν οι “ερυθρόλευκοι” στη μεσαία τους γραμμή.

Σε ότι αφορά τη γενικότερη εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδος στη Βέρνη, είναι ξεκάθαρο πως οι «ερυθρόλευκοι» δε χρειάστηκε να «πατήσουν γκάζι» για να κερδίσουν τη Γιούνγκ Μπόις. Το έκαναν χωρίς να φορτσάρουν και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλο γκολ. Το γεγονός όμως ότι όπως στην Πορτογαλία με την Αρούκα έτσι και χθες οι πειραιώτες αρκέστηκαν στο ένα γκολ, θα πρέπει ν' απασχολήσει τον Μπέντο στη συνέχεια των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ομάδας του Πειραιά. Γιατί όταν ένα ευρωπαϊκό ματς παίζεται στο γκολ, καμιά ομάδα δεν μπορεί να αισθάνεται σιγουριά.

Από τη στιγμή λοιπόν που ο Ολυμπιακός μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ έπρεπε να το «κυνηγήσει» περισσότερο, γιατί απλούστατα θα αισθάνονταν πιο άνετος στο φινάλε του ματς. Το σίγουρο όμως είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν μια σημαντική εκτός έδρας νίκη, από αυτές που δίνουν πρόκριση. Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη δεύτερη αγωνιστική τον ΑΠΟΕΛ στο «Καραϊσκάκη» και αν η ομάδα του λιμανιού κάνει το δύο στα δύο, τότε οι πειραιώτες θα είναι και το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου. Βέβαια κανείς από πλευράς Ολυμπιακού δε θα πρέπει να περιμένει εύκολο παιχνίδι κόντρα στην κυπριακή ομάδα και ο ΑΠΟΕΛ έδειξε με τον τρόπο που κέρδισε την Αστάνα (2-1 με ανατροπή) ότι μπορεί να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x