Γενικά

Ο Κιμ Γιουνγκ Ουν θέλει να φτιάξει πολλούς… Μέσι!

Τη φιλοδοξία ή -ενδεχομένως- τη διαταγή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιουνγκ Ουν, εξέφρασε προπονητής της ομοσπονδίας της χώρας, λέγοντας ότι στόχος είναι να βγουν παίκτες καλύτεροι από τον Μέσι.

Σε δύσκολη θέση πρέπει να έχει περιέλθει η ποδοσφαιρική κοινότητα της Βόρειας Κόρεας, καθώς ο ηγέτης της χώρας και όχι ιδιαίτερα γνωστός για τις δημοκρατικές του πεποιθήσεις, Κιμ Γιουνγκ Ουν, φέρεται να έχει ζητήσει οι νέοι... Μέσι να προκύψουν από την παραγωγική διαδικασία των ακαδημιών.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες συζητιέται όλο και περισσότερο το πλάνο να βγουν νέα ταλέντα ώστε να προοδεύσει το επίπεδο της Βορείου Κορέας, με τις δηλώσεις του προπονητή της ποδοσφαιρικής σχολης Πιονγκγιάνγκ, να είναι χαρακτηριστικές: «Εκπαιδεύουμε τους νέους μας ώστε να είναι ποδοσφαιριστές ακόμα πιο ταλαντούχοι από τον Λιονέλ Μέσι».

Ενστάσεις ως προς αυτό το πλάνο έχει ο Νορβηγός ομοσπονδιακός της Βορείου Κορέας, Γιορν Άντερσεν, εκφράζοντας δημόσια τις αμφιβολίες κατά πόσο αυτό το πλάνο είναι και εφαρμόσιμο.

«Δεν πιστεύω ότι είμαι ικανός για να βγάλω έναν Λιονέλ Μέσι, αλλά σκέφτομαι ότι μπορεί να προκύψουν καλοί ποδοσφαιριστές για την Ασία. Έχουμε πολλά ταλέντα, αλλά πρέπει να μένουν στην χώρα», ανέφερε ο έμπειρος προπονητής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x