Champions League

Θα γίνει… χαμός

Οι τιτανομαχίες ήταν δεδομένες. Απλώς απέμεναν τα ζευγάρια. Μπαρτσελόνα-Μπάγερν και Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε η κληρωτίδα για τα ημιτελικά του Champions League.

Πώς τα φέρνει η μοίρα… Ίσως ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα, θα κληθεί να φράξει το δρόμο της προς τον τελικό του Champions League, αφού η κλήρωση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης έβγαλε τη δική του Μπάγερν απέναντι στους «μπλαουγκράνα».

Η Γιουβέντους θα βρει στο διάβα της την κάτοχο Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως ανακοινώθηκε, την Τρίτη 5 Μαΐου θα γίνει το Γιουβέντους Ρεάλ, την Τετάρτη 6 Μαΐου το Μπαρτσελόνα-Μπάγερν και την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν την Τρίτη 12 Μαΐου το Μπάγερν-Μπαρτσελόνα και την Τετάρτη 13 Μαΐου το Ρεάλ-Γιουβέντους. O τελικός θα γίνει στις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο.

Για την Μπαρτσελόνα αυτή είναι η 15η παρουσία στα ημιτελικά, όπου έχει έξι προκρίσεις και οκτώ αποκλεισμούς. Τελευταία φορά που βρέθηκε στην τετράδα ήταν το 2013, όταν αποκλείστηκε από την Μπάγερν με συνολικό σκορ 7-0. Απέναντι στους Βαυαρούς έχει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες (9-15 τα γκολ). Οι πρωταθλητές Γερμανίας, που έχουν περάσει δέκα φορές επιτυχώς και άλλες έξι έχουν αποκλειστεί στα ημιτελικά, είχαν φτάσει και πέρσι στην τετράδα προτού αποκλειστούν με συνολικό σκορ 5-0 από τη Ρεάλ.

Η Γιουβέντους φτάνει για ενδέκατη φορά στα ημιτελικά (έχοντας φτάσει σε επτά περιπτώσεις στον τελικό), αλλά πρώτη μετά το 2003, όταν είχε αποκλείσει τη… Ρεάλ με συνολικό σκορ 4-3. Κόντρα στη «βασίλισσα» έχει επτά νίκες, μια ισοπαλία και οκτώ ήττες (8-16 τα γκολ). Οι Μαδριλένοι πριν την 26η παρουσία τους στα ημιτελικά μετρούσαν 13 προκρίσεις σε τελικό και 12 αποκλεισμούς. Πάντως σε τέσσερις νοκ άουτ συναντήσεις με τη Γιουβέντους έχουν τρεις αποκλεισμούς και μοναδική επιτυχία τους ήταν ο τελικός του 1998 (1-0).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x