Stoiximan Super League

Θα ΠΑΣ και για... Champions League;

Τη βαθμολογία του πρωταθλήματος μπορούν να καμαρώνουν οι φίλοι του ΠΑΣ! Η εξαιρετική ομάδα του Γιάννη Πετράκη καθάρισε 2-0 τη Βέροια και (έστω και προσωρινά) είναι μόνη δεύτερη στη βαθμολογία!

Όνειρο ζει, μην τον ξυπνάτε! Ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε στα τρίποντα (2-0 τη Βέροια), ανέβηκε προς το παρόν μόνος του στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και δεν μπορεί κανείς να του απαγορεύσει να «λιγουρεύεται» την -δεύτερη σερί- ευρωπαϊκή του συμμετοχή!

Ο Κόντε άνοιξε το σκορ στο 39ο λεπτό, πετυχαίνοντας το έκτο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα (δεύτερος στον πίνακα των σκόρερ), για να έρθει ο Κοζορώνης στο 90’+2’ να βάλει… ταφόπλακα στις λιγοστές ελπίδες που είχε η Βέροια εκείνη τη στιγμή. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι καθώς ο Καπετάνος κουτούλησε τον Μιχαήλ στο 59’ και αποβλήθηκε σωστά!

Το ματς



Ο ΠΑΣ ήταν κυρίαρχος από το πρώτο λεπτό! Οι Ηπειρώτες δεν έδειχναν διατεθειμένοι για τρίτη σερί εντός έδρας γκέλα (ήττα από Αστέρα και ισοπαλία με Λεβαδειακό) , είχαν τους Ζάιρο, Κόντε και Κοζορώνη σε εξαιρετική ημέρα και άρχισαν από νωρίς να δημιουργούν δημιουργούσαν την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Η αρχή έγινε στο 7’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κοζορώνη και σύγχυση στα καρέ της Βέροιας η μπάλα στρώθηκε στον Λίλα αλλά το σουτ του Αλβανού χαφ από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ. Έξι λεπτά μετά, ο Ζάιρο έκανε το γύρισμα, ο Κόντε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

inner

Στο 19’ οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Ζάιρο μέσα και διαγώνια από την περιοχή βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, αφού πρώτα είχε βρει τη μπάλα και ο Λόπεθ, ενώ στο 26ο λεπτό ο Ισπανός πορτιέρε της Βέροιας είπε ξανά «όχι» στον Ζάιρο! Δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο, όμως, και στο 39’. Οι παίκτες του ΠΑΣ συνδυάτηκαν άψογα, ο Κούτρης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Κόντε με σκαστή κεφαλιά, νίκησε τον Λόπεθ που έκανε κακή εκτίμηση (1-0). Πέντε λεπτά μετά δε, η Βέροια λίγο έλειψε να μείνει με δέκα παίκτες αλλά ο Φωτιάδης χάρισε στον Σισοκό την αποβολή με δεύτερη κίτρινη, σε μαρκάρισμα που είχε κάνει στον Κόντε.

inner

Στην επανάληψη, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε σε κανένα σημείο. Ο ΠΑΣ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, έκοβε κάθε προσπάθεια των φιλοξενούμενων για να γίνουν επικίνδυνοι και παράλληλα δημιουργούσε ξανά ευκαιρίες για να σκοράρει και δεύτερο τέρμα, ώστε να «κλειδώσει» το τρίποντο. Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, λοιπόν, οι Ηπειρώτες έφτασαν μια… ανάσα από το δεύτερο γκολ αλλά δεν τα κατάφεραν! Ο Κόντε έκανε τη σέντρα, ο Γιάκος την προβολή από τη μικρή περιοχή αλλά ο Λόπεθ έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ! Στο 53’ δε, ο Κόντε έκανε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον πορτιέρε της Βέροιας, ο οποίος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

inner

Έξι λεπτά μετά, η πλάστιγγα έγιρε ακόμη περισσότερο προς τη μεριά του ΠΑΣ. Ο Καπετάνος έπεσε στην περιοχή ζητώντας πέναλτι (δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι), ο Μιχαήλ του ζήτησε τον λόγο, ενώ φάνηκε να του λέει και μερικά… γαλλικά. Αυτό δεν άρεσε στον επιθετικό της Βέροιας που κουτούλησε τον αμυντικό των γηπεδούχων και ο Φωτιάδης του έδειξε σωστά, την κόκκινη κάρτα. Αυτή η εξέλιξη έκανε ακόμη πιο ακίνδυνους τους φιλοξενούμενους, που είδαν τον Βίτι στο 82’ να στέλνει για πρώτη φορά στην εστία τη μπάλα με… άψυχο σουτ από τα 35 μέτρα και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κοζορώνης έβαλε «ταφόπλακα» στις λιγοστές ελπίδες των αντιπάλων! Ο Έλληνας χαφ με εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει, Λόπεθ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

inner

ΠΑΣ Γιαννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Γιάκος (65’ Ακόστα), Ζάιρο (87’ Γαρουφαλιάς), Κοζορώνης, Κόντε (80’ Μαμπουλού).

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Σκόνδρας, Καρανίκας, Βιδάλ.

Βέροια (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ, Καλί, Σισοκό (82’ Βίτι), Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Άρτσε, Χαροντάκης (46’ Βασιλαντωνόπουλος), Σαρπόνγκ, Σισίνιο, Καπετάνος.

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Μελίσσης, Ναβαλόφσκι, Λινάρδος, Μεληκιώτης.

Διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)

Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»


Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x