Ισπανία

Θα υποκλιθεί το «Μπερναμπέου» στον Μέσι;

Κάποτε το «Μπερναμπέου» χειροκρότησε τον Ροναλντίνιο. Με το ενδεχόμενο όμως ο Μέσι να φτάσει στο «clasico» (ή να γίνει εκεί) πρώτος σκόρερ της Primera Division, ίσως… αναγκαστεί να τιμήσει και αυτόν

Δε φτάνει η… ίντριγκα που ούτως ή άλλως συνοδεύει κάθε παιχνίδι της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα, στην Ισπανία ανοίχτηκε μια ακόμα «ζουμερή» συζήτηση σχετικά με το «clasico». Έστω κι αν γίνεται σε υποθετικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Λιονέλ Μέσι έχει φτάσει πλέον τα 249 γκολ στην Primera Division. Χρειάζεται μόλις δυο λοιπόν για να φτάσει το ρεκόρ του μεγάλου Τέλμο Θάρα με 251.

Με το παιχνίδι λοιπόν απέναντι στην Εϊμπάρ να μεσολαβεί, υπάρχουν δυο ενδεχόμενα: Να πλησιάσει, να φτάσει ή και να ξεπεράσει ο Αργεντινός το ρεκόρ μέσα στο «Καμπ Νου». Ή να το διεκδικήσει -και υποθετικά να το σπάσει- στο ντέρμπι με τη Ρεάλ.

Το… πικάντικο της υπόθεσης ωστόσο είναι πως εφόσον ο Μέσι πάει στο «clasico» ως πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, θα πρέπει να τιμηθεί γι’ αυτό μέσα στο «Μπερναμπέου». Εφόσον, δε, το καταφέρει εκεί, πάλι θα πρέπει η έδρα της Ρεάλ να… υποκλιθεί σε αυτόν.

Διότι ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Χαβιέρ Τέμπας σημείωσε σχετικά: «Θα είναι μια σημαντική ιστορική στιγμή. Ο Μέσι θα αξίζει να τιμηθεί με κάποιο τρόπο κι εφόσον σπάσει το ρεκόρ του Θάρα, θα πρέπει να γίνει μια διακοπή που θ’ αναδείξει αυτή την ιστορική στιγμή».

Κι όταν ερωτήθηκε για το αν αυτή η διακοπή του αγώνα μπορεί να γίνει και στο «clasico», ο Τέμπας είπε… απλοϊκά: «Γιατί, δεν μπορεί το “Μπερναμπέου” να τιμήσει τον Μέσι»;

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x