Stoiximan Super League

Θέλει αλλαγές και μάλιστα… πολλές

Τι να πρωτοπεί κάποιος για τα χάλια που παρουσίασαν οι “ερυθρόλευκοι”στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν με μια λέξη, απογοητευτική. Τι να πρωτοπεί κάποιος για τα χάλια που παρουσίασαν οι “ερυθρόλευκοι”στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων. Τόσο περιορισμένων που έκανε τον κόσμο της Πειραϊκής ομάδας να εκνευρίζεται ακόμα περισσότερο, βλέποντας τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να κάνει φάση, να μην μπορεί να κάνει ευκαιρία για γκολ.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, πήγε στα αποδυτήρια μετά το τέλος του ματς και είπε στους παίκτες, ότι αν δεν προκριθούν θα πάνε σπίτια τους. Μια ατάκα που βέβαια για να είμαστε ακριβείς δεν πήγαινε μόνο στους παίκτες αλλά και στον προπονητή. Παράλληλα ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών ξεκαθάρισε πως δε θα διστάσει ακόμα και ν' αλλάξει όλη την ομάδα αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης. Εδώ λοιπόν υπάρχει ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό θέμα για τους “ερυθρόλευκους”. Αυτός ο Ολυμπιακός (που έπρεπε να έχει ήδη κάνει κάποιες μεταγραφικές κινήσεις που θα τον βοηθούσαν σε θέσεις “κλειδιά”) θέλει αλλαγές (ενδεχομένως και αρκετές) στο ρόστερ του και σε περίπτωση που πάρει τελικά την πρόκριση στη φάση των πλέι οφ.

Δε θα γίνει τόσο καλύτερος παίκτης ο Φιγκέιρας από τη μια εβδομάδα στην άλλη. Δεν μπορεί πλέον να στηριχθεί ο Ολυμπιακός στον Ντα Κόστα, μετά τα όσα έχουν γίνει το βράδυ της Τετάρτης στο “Καραϊσκάκη”. Δεν υπάρχει μαγικό “ραβδί” στα χέρια του Βίκτορ για να “μεταμορφώσει” άμεσα την ομάδα του. Είναι σίγουρο λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται αλλαγές στο ρόστερ του, οι οποίες σε ότι αφορά τη θέση του επιθετικού και του στόπερ έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό.

Οι αλλαγές όμως με την απόκτηση νέων παικτών δεν είναι το μοναδικό θέμα που πρέπει ν' απασχολήσει την ομάδα του Πειραιά.
Οι “ερυθρόλευκοι” (αν όχι όλοι πολλοί εξ αυτών) πρέπει ν' αλλάξουν τη νοοτροπία τους και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την παρουσία τους στο σύλλογο. Για παράδειγμα δε γίνεται ν' αντιδρά κατ' αυτό τον τρόπο ο Ντουρμάζ τη στιγμή της αλλαγής του. Δεν μπορεί ν' ανοίγει “διάλογο” με την εξέδρα ο Ντα Κόστα επειδή τον αποδοκίμασαν για κάποια λάθη.

Όπως επίσης θα πρέπει και ο Βίκτορ ν' αλλάξει πράγματα που έχουν να κάνουν με αυτές τις αντιδράσεις που προαναφέραμε, γιατί απλούστατα αυτός είναι ο προπονητής. Αν δεν άρεσε στον Ντουρμάζ η απόφαση του προπονητή του, είναι δικό του θέμα. Η αντίδραση όμως του Σουηδού είναι και θέμα του προπονητή αλλά και της διοίκησης, που θα πρέπει να φωνάξει τον παίκτη και να του ξεκαθαρίσει πως ο Ολυμπιακός δεν είναι “τσιφλίκι” κανενός.

Επίσης μια ακόμα αλλαγή στην οποία θα πρέπει να δώσει βάρος ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος, έχει να κάνει με την ψυχολογική ανάταση της ομάδας του. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι αυτή τη στιγμή σε μια κατάσταση που δεν τη λες και...ικανοποιητική, με το κλίμα να είναι “βαρύ”. Καλείται λοιπόν ο Ισπανός να βρει τον τρόπο ώστε ν΄ αλλάξουν πράγματα και σε αυτό το σκέλος.

Τέλος σε ότι αφορά το μεταγραφικό σκέλος, οι Πειραιώτες καλούνται να μπουν άμεσα σε διαδικασία απόκτησης παικτών, που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά για την ομάδα του λιμανιού. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για τους “ερυθρόλευκους” δεν είναι να πάρουν έναν ακόμα Φιγκέιρας. Δεν τον έχουν ανάγκη ούτε θα τους λύσει προβλήματα. Χίλιες φορές να είχαν κρατήσει τον Σαλίνο. Ο Ολυμπιακός έχει αυτή τη στιγμή ανάγκη από παίκτες με ποιότητα στο παιχνίδι τους και με ηγετικά χαρακτηριστικά, που θα μπορούν ν' ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x