Ισπανία

Θέλει αύξηση αποδοχών ο Κέιλορ Νάβας - «Πόθος» του Πέρεθ ο Ντε Χέα

Διπλασιασμό των αποδοχών του επιθυμεί για να παραμείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Κέιλορ Νάβας, την ώρα που ο Νταβίντ Ντε Χέα είναι ο ένας από τους δύο μεγάλους μεταγραφικούς «πόθους» του Φλορεντίνο Πέρεθ.

Την καλύτερη σεζόν της καριέρας του διανύει φέτος ο Κέιλορ Νάβας, έχοντας το καλύτερο ποσοστό (0.68 γκολ μέσο όρο ανά ματς, στα 44 παιχνίδια που έχει παίξει) στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, μεταξύ των τερματοφυλάκων που έπαιζαν και στις τρεις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League).

Ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας θέλει να... επιβραβευτεί για τη φετινή του παρουσία και σύμφωνα με την «AS» έχει ζητήσει από τη διοίκηση της Ρεάλ διπλασιασμό των ετήσιων αποδοχών του (από 2.220.000 σε 4.400.000 ευρώ), όσα δηλαδή του πρόσφερε το περασμένο καλοκαίρι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στη διοίκηση του συλλόγου υπάρχει ικανοποίηση για την προσφορά του, οι απαιτήσεις του δεν κρίνονται υπερβολικές βάσει της μισθολογικής κλίμακας της ομάδας, ο Φλορεντίνο Πέρεθ όμως μοιάζει έτοιμος να πάρει φέτος στην Μαδρίτη -τουλάχιστον- ένας από τους δύο μεγάλους μεταγραφικούς του «πόθους».

Ο λόγος φυσικά για τον Νταβίντ Ντε Χέα (έτερος στόχος από το «πάνω ράφι» ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου και πρώτος σκόρερ της φετινής Bundesliga, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι), τον οποίο ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης θεωρεί τον τερματοφύλακα του μέλλοντος για τους «μερένχες».

«Νιώθω πως έχω κάποιο χρέος απέναντι στον Ντε Χέα», είχε πει ο διοικητικός ηγέτης των Μαδριλένων σε πρόσφατη συνέντευξη του στη ραδιοφωνική εκπομπή «El Larguero», επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς το ενδιαφέρον του για τον Ισπανό τερματοφύλακα.

Ο Ντε Χέα έφθασε κοντά στη Ρεάλ το περασμένο καλοκαίρι, όμως το σύστημα TMS (Transfer Matching System) της FIFA δεν επικύρωσε τη συμφωνία, καθώς η ανταλλαγή των απαραίτητων εγγράφων δεν έγινε εντός της προθεσμίας, λόγω ενός προβλήματος στο fax του ισπανικού συλλόγου. Τότε, η ρήτρα του ήταν 30 εκατ. ευρώ.

Βάσει της συμφωνίας, η Ρεάλ θα έδινε τον Νάβας και 15 εκατ. ευρώ για τον Ντε Χέα, η ρήτρα στο συμβόλαιό του όμως ανέβηκε στα 50 εκατ. ευρώ μετά την ανανέωσή του στις 11 Σεπτεμβρίου του 2015 (λήγει στις 15 Ιουνίου, από εκεί και έπειτα οι «κόκκινοι διάβολοι» μπορούν να ζητήσουν ότι θέλουν).

Ικανοποίηση μεν για τον Νάβας, επιθυμία δε για απόκτηση του Ντε Χέα είναι λοιπόν τα δεδομένα στην δεκάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης, με τον Πέρεθ να «ποντάρει» στη μη παρουσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League και στο γεγονός πως τόσο η οικογένεια όσο και η σύντροφος του ποδοσφαιριστή, μένουν μόνιμα στη Μαδρίτη.

Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x