Stoiximan Super League

Θέλει ένα «ξέσπασμα» o Ολυμπιακός!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για αυτό που ψάχνει διακαώς ο Ολυμπιακός αυτήν τη στιγμή!

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός ξεκινά το βράδυ της Κυριακής την προσπάθειά του για την κατάκτηση (και) του φετινού πρωταθλήματος. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Πάουλο Μπέντο, είπε το αυτονόητο στη Nova. «Είμαστε το φαβορί για τον τίτλο». Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να ισχυριστεί κάτι διαφορετικό, για έναν σύλλογο που κατακτά το πρωτάθλημα 18 φορές τα τελευταία 20 χρόνια.

Το παιχνίδι απέναντι στη Βέροια δεν είναι το πρώτο επίσημο της σεζόν για τους πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς έχουν προηγηθεί τέσσερα ευρωπαϊκά ματς, στα οποία οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Για τα ματς με τη Χάποελ, ούτε λόγος να γίνεται, τουλάχιστον με την Αρούκα κατάφερε να πάρει την πρόκριση, έστω και αν χρειάστηκε την παράταση στο «Καραϊσκάκη». Ο Μπέντο προσπαθεί να δώσει νέα «ταυτότητα» στην ομάδα του και σε αυτό θα τον βοηθήσουν οι μεταγραφές που έγιναν στο φινάλε. Καρντόσο, Ρομαό, Μάριν είναι παίκτες με προσωπικότητα και ποιότητα και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού.

Αυτό που ψάχνει, αυτό που επιθυμεί διακαώς ο Ολυμπιακός αυτήν τη στιγμή είναι ένα «ξέσπασμα». Μια καλή εμφάνιση, μια εύκολη νίκη, μια νίκη με μεγάλο σκορ. Αυτό είναι το κύριο ζητούμενο για τους Πειραιώτες αυτή την περίοδο. Οι νίκες (ειδικά αν συνδυάζονται με καλή απόδοση) φτιάχνουν το κλίμα, οι νίκες ανεβάζουν την ψυχολογία μιας ομάδας, όταν αυτή έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα. Οι συνθήκες υπό τις οποίες θα διεξαχθεί το κυριακάτικο ματς των «ερυθρόλευκων» με τη Βέροια, ευνοούν την προσπάθεια του Ολυμπιακού να κάνει αυτό το ξέσπασμα. Το «Καραϊσκάκη» θα είναι γεμάτο και η ατμόσφαιρα θα είναι θερμή. Απέναντι στους «ερυθρόλευκους» θα είναι μια ομάδα που δεν βρίσκεται και στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

Ο Μπέντο θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει έστω και σαν αλλαγή τον Καρντόσο, έναν εξαιρετικό σκόρερ και παράλληλα, όλοι στην ομάδα του λιμανιού, θέλουν να δώσουν μια ηχηρή απάντηση, σε αυτούς που αμφισβητούν την ικανότητα του Ολυμπιακού να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Όλα αυτά που προαναφέραμε, σε συνδυασμό με το ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολύ καλά ποσοστά επιτυχίας στις πρεμιέρες τους στο πρωτάθλημα, δείχνουν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να πετύχουν οι πειραιώτες το στόχο τους. Σίγουρα, η εικόνα του Ολυμπιακού στα προηγούμενα ματς δεν ήταν καλή, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τα πράγματα και στο χέρι τους είναι να τα καταφέρουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x