Europa League

Θέλτα Βίγκο: Οι επικίνδυνοι Ισπανοί (vid)

Αν κάποια ομάδα ήταν ανεπιθύμητη από το τρίτο γκρουπ για τον Παναθηναϊκό, τότε αυτή ήταν η Θέλτα Βίγκο. Διαβάστε το προφίλ της ισπανικής ομάδας.

Η ισπανική ομάδα είναι απ’ αυτές που λες «μη σου τύχει»! Επικίνδυνη, «διψασμένη, με υψηλό κίνητρο και με τους διοικούντες να είναι αποφασισμένοι για δημιουργία μια μεγάλης ομάδας.

Το προφιλ

Η Θέλτα έχασε τον Νολίτο, που πήγε στη Μάν. Σίτι. Πήρε τους Λέμος, Ναράνχο από τη δεύτερη κατηγορίας, τον Σίστο, τον εξαιρετικό Δανό εξτρέμ, αι τον Αργεντινό Ρονκάλια. Πέρυσι ήταν μια η μεγάλη έκπληξη της Πριμέρα Ντιβιζιόν, παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο τερματίζοντας στην 6η θέση. Για πρώτη φορά στην ιστορία της συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2002-03. Στην Ευρώπη έχει κατακτήσει το Κυπέλλο Ιντερτότο το 2000.

Στο φετινό πρωτάθλημα της Ισπανίας έχει δώσει ένα παιχνίδι, στο οποίο ηττήθηκε με 1-0 από τη νεοφώτιστη Λεγανιές.
Mετά τη φυγή του φοβερού και τρομερού Νολίτο, ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τον ρόλο ηγέτη είναι ο Φαμπιάν Ορεγιάνα.

Ο Χιλιανός εξτρέμ που πέρυσι ήταν εξαιρετικός με τη Θέλτα και το καλοκαίρι πήρε το Κόπα Αμέρικα με την Εθνική της πατρίδας του αποτελεί το μεγάλο «αστέρι» των Ισπανών και θεωρητικά τον πιο επικίνδυνο ποδοσφαιριστή.

Προπονητής της Θέλτα είναι ο Aργεντινός Εδουάρδο Μπερίσο, που ανέλαβε το καλοκαίρι του 2014 και έχει «δέσει» με τους Ισπανούς. Η Θέλτα πέρασε απ’ ευθείας στους ομίλους του Europa League.




Έτος ίδρυσης: 1923
Έδρα: Balaidos
Χωρητικότητα: 29,000
Τίτλοι: Τρία πρωταθλήματα στη δεύτερη κατηγορία, τρία κύπελλα και ένα Ιντερτότο το 2000.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x