Ισπανία

Θέλτα κι… άστα η Ρεάλ! (video)

Έκανε φτερά ο ένας από τους στόχους της Ρεάλ Μαδρίτης! Έχοντας «προίκα» από το Μπερναμπέου, η Θέλτα πήρε το 2-2 στο «Μπαλάΐδος» απέναντι στη βασίλισσα και την πέταξε εκτός τετράδας στο Κύπελλο.

Η Θέλτα προχωρά, η Ρεάλ σταματά!

Έχοντας «προίκα» το μεγάλο διπλό στο Μπερναμπέου (2-1), η εκπληκτική ομάδα του Βίγκο ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη βασίλισσα στο «Μπαλαΐδος» και την άφησε εκτός Κυπέλλου, με την ίδια να πανηγυρίζει μία σπουδαία πρόκριση στην τετράδα του θεσμού, όπου βρίσκονται οι Αλαβές, Ατλέτικο Μαδρίτης και θα προστεθεί μία εκ των Μπαρτσελόνα-Σοσιεδάδ.

Τα πράγματα δεν έδειξαν από νωρίς καλά για την -ντεφορμέ και χτυπημένη από τραυματισμούς το τελευταίο διάστημα- ομάδα του Ζιντάν. Διότι δεν έφτανε που ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε διπλό δοκάρι σε μία φάση, ήρθε και το αυτογκόλ του Ντανίλο λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο να εδραιώσει σε θέση «αφεντικού» για την πρόκριση την Θέλτα και να βάλει πολύ δύσκολα στους πρωταθλητές Ευρώπης (έπαιζαν χωρίς τους τραυματίες Μαρσέλο, Μόντριτς, Καρβαχάλ, Μπέιλ, Χάμες, Πέπε, ενώ εκτός έμεινε και ο Βαράν)!

Η φαουλάρα του «CR7» στο 62’ έφερε σε πλήρη ισορροπία τον επαναληπτικό κι έδωσε ζωή στους φιλοξενούμενους, αφού πλέον χρειάζονταν ένα γκολ για να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. Η Ρεάλ πίεσε πολύ, έκλεισε στα καρέ τους τους γηπεδούχους, ο «Ζιζού» έριξε στο ματς τον Μοράτα (αν και είναι αλήθεια πως ο Γάλλος άργησε να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις, την ώρα που η ομάδα του κυνηγούσε ένα «χρυσό» τέρμα), αλλά… μάταια. Και ουσιαστικά στο 85’ ξεκίνησε το απόλυτο πάρτι στο γήπεδο, με τον Βας να πιάνει ωραίο σουτ, να γράφει το 2-1 στην κόντρα και να γέρνει σχεδόν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της Θέλτα. Στο 90’ με κεφαλιά, ο Λούκας Βάσκεθ έδωσε το φιλί της ζωής στη βασίλισσα, ισοφαρίζοντας σε 2-2, ωστόσο αν και είχε μπροστά της σχεδόν 4' για το απόλυτο κόλπο γκρόσο, αυτό δεν ήρθε ποτέ. Οι Μαδριλένοι δεν έβγαλαν καν φάση στα... χασομέρια και τελικώς η ομαδάρα από το Βίγκο πανηγύρισε αυτό που άξιζε πέρα για πέρα: Την πρόκριση στα ημιτελικά!

Η σύνθεση της Θέλτα: Σ. Αλβαρεθ, Καμπράλ, Μάγιο, Ρονκάγλια, Κάστρο, Ντίας, Βας (88’ Σέρχι Γκόμεθ), Ράντογια, Ιάγκο Άσπας (93’ Φοντάς), Γκουιντέτι, Μπονγκοντά

Η σύνθεση της Ρεάλ: Κασίγια, Σέρχιο Ράμος, Ντανίλο, Νάτσο, Κρόος, Καζεμίρο (89’ Ντίας), Ίσκο (80’ Μοράτα), Κόβατσιτς, Ασένσιο (76’ Λούκας Βάσκεθ), Ρονάλντο, Μπενζεμά

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x