Champions League

Θρίλερ με happy end για τη Σίτι, ξεγλίστρησε η πρόκριση από τη Λιόν

Ματσάρα χωρίς νικητή στη Γαλλία. Η Λιόν προηγήθηκε δις κόντρα στη Σίτι που έκανε come back ισάριθμες φορές και αγκάλιασε πρωτιά (2-2). Παραλίγο πρόκριση για Λιόν. Ζωντανή η Σαχτάρ.

Όλα ανοιχτά εκτός από την πρωτιά στον έκτο όμιλο του Champions League.

Έπειτα από δύο πολύ «γεμάτα» ματς, η Μάντσεστερ Σίτι, που βρήκε και πάλι τον μπελά της από τη Λιόν (είχε πάρει «διπλό» στην Αγγλία), βρέθηκε δις να «κυνηγάει», αλλά στο τέλος… έπιασε (2-2) τους Γάλλους και σχεδόν εξασφάλισε την κορυφή του ομίλου. Έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προκριθεί από σήμερα η ομάδα του Ζενεσιό, η οποία την τελευταία αγωνιστική θα δώσει εκτός έδρας «τελικό» κόντρα στη Σαχτάρ και αν μείνει όρθια θα περάσει στους «16» της διοργάνωσης. Οι Ουκρανοί επικράτησαν 3-2 της Χόφενχαϊμ εκτός έδρας και έμειναν ζωντανοί για πρόκριση. Μόνο για Europa League ελπίζουν οι Γερμανοί.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής
Χόφενχαϊμ-Σαχτάρ 2-3
Λιόν-Μάντσεστερ Σίτι 2-2

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου
Μαν. Σίτι 10 (14-5)
Λιόν 7 (11-10)
Σαχτάρ 5 (7-15)
Χόφενχαϊμ 3 (10-12)

Επόμενη αγωνιστική (12/12)
Σαχτάρ-Λιόν (22:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Χόφενχαϊμ (22:00)

Η Λιόν αποδείχθηκε και πάλι κάτι παραπάνω από σκληρό καρύδι για την πρωταθλήτρια Αγγλίας, που ξεκίνησε πιο δυνατά, αλλά στη συνέχεια φάνηκε ότι δεν θα έχει εύκολη αποστολή. Το 1-0 δεν έγινε στο 29’, όταν ο Κορνέ… κλώτσησε απίθανη ευκαιρία, αλλά ούτε στο 43’, αφού η μπάλα χτύπησε στη συμβολή των δοκών μετά από γυριστό σουτ. Η τρίτη όμως ήταν και φαρμακερή για τον άσο της Λιόν, που… ζωγράφισε στο 55’ και ενώ νωρίτερα «κόλλησαν» οι παίκτες της Σίτι, βλέποντας αντίπαλο στο έδαφος.

Λίγο μετά ο Αγκουέρο έχασε μεγάλη ευκαιρία, για να έρθει ο Λαπόρτ να κάνει το 1-1 με κεφαλιά στο 62’. Ο Μανέ φλέρταρε με το 1-2 στο 69’ και ο Κορνέ βρήκε δίχτυα ξανά στο 81ο λεπτό. Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Αγουέρο κράτησε όρθιους τους «πολίτες» με κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Γκουαρντιόλα να πανηγυρίσει από την πλευρά του.



Μεγάλο «διπλό» για Σαχτάρ και ζωντανή για τους «16». Οι Ουκρανοί έκαναν τα δύσκολα… εύκολα και τούμπαλιν, αλλά στο τέλος τα κατάφεραν. Μέσα σε ένα τρίλεπτο στο πρώτο μέρος, έβαλαν γερές βάσεις για τη νίκη, με το κάπως τυχερό γκολ του Ισμαΐλι (13’) και το ψύχραιμο πλασέ του Τάισον, που έφυγε σφαίρα στην αντεπίθεση. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, οι γηπεδούχοι έφεραν την κατάσταση στα ίσα πριν την ανάπαυλα, με τον Κράμαριτς (17’), που εκτέλεσε, αφού είχε φύγει στην πλάτη της άμυνας και τον Ζούμπερ, που εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα. Ωστόσο το φινάλε είχε γλυκιά γεύση για τους Ουκρανούς, λόγω του κοντινού πλασέ του Τάισον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x