Ιταλία

« Θυμίζει Λίπι ο Αλέγκρι»

Ο πάλαι ποτέ σταρ της Γιουβέντους και της εθνικής Γαλλίας ,Νταβίντ Τρεζεγκέ, σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα «Tuttosport» αναφέρθηκε στις ομοιότητες Μαρσέλο Λίπι και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο 40χρονος παλαίμαχος σέντερ φορ συνέκρινε τον προπονητή του στη Γιουβέντους, Μαρσέλο Λίπι, με τον νυν προπονητή της «Βέκια Σινιόρα», Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ενώ δεν παρέλειψε να εκθειάσει τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν με τον οποίο υπήρξε συμπαίκτης.

Ο Τρεζεγκέ αγωνίστηκε στο σύλλογο του Τορίνο για 11 χρόνια, από το 1999 μέχρι το 2010. Σε 245 αγώνες μέτρησε 138 γκολ και υπό τις οδηγίες του Λίπι κατέκτησε δύο πρωταθλήματα ενώ συμμετείχε και στον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ το 2003.

«Ο Αλέγκρι πραγματοποιεί εξαιρετική δουλειά, μου θυμίζει τον Λίπι. Πέραν του γεγονότος πως αμφότεροι κατάγονται από την Τοσκάνη ο Αλέγκρι πρόσθεσε αξία στην ομάδα και έγραψε ιστορία με το κλαμπ. Κέρδισε την εμπιστοσύνη των οπαδών, του οργανισμού Γιουβέντους και του ρόστερ του. Έπρεπε να πάρει δύσκολες και σημαντικές αποφάσεις ,όμως όλοι τον σέβονται και τον ακολουθούν. Επίσης δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε πως δεν ήταν εύκολο για εκείνο να πετύχει αφού παρέλαβε τη σκυτάλη από τον ιδιαίτερα αγαπητό Αντόνιο Κόντε».

Εν συνεχεία μίλησε για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν ο οποίος παραμένει βασικός και αναντικατάστατος κάτω από τα γκολπόστ των πρωταθλητών Ιταλίας στα 40 του χρόνια. «Ο Μπουφόν να σταματήσει; Ηρεμήστε. Υπάρχει ακόμα χρόνος. Οι κριτικές είναι μέρος του παιχνιδιού όμως ο Τζίτζι είναι καλά και μπορεί ακόμα να συνεχίσει να δείχνει την τεράστια του ποιότητα. Βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο για 20 χρόνια και γνωρίζει πολύ καλά πώς να διαχειρίζεται την κριτική. Είναι ένας εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων της ιστορίας, εάν όχι ο καλύτερος, και δεν είναι σύμπτωση ότι αγαπήθηκε όπου και αν αγωνίστηκε. Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη εάν δεχόταν το χειροκρότημα των θεατών του Κάμπ Νου(Στον αγώνα της Γιουβέντους ενάντια στη Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λίγκ».

Επιμέλεια: Γιώργος Κουτρέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x