Ισπανία

Τι είχε πει ο Γιόχαν Κρόιφ για τον Βαλβέρδε!

Μπορεί ο Γιόχαν Κρόιφ να έχει φύγει από τη ζωή αλλά ακόμη και τώρα επηρεάζει τους διοικούντες την Μπαρτσελόνα στις σημερινές του αποφάσεις. Και στην περίπτωση της επιλογής του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέβη.

Ένα από τα στοιχεία που έφεραν τον Ερνέστο Βαλβέρδε πιο κοντά στον πάγκο της Μπαρτσελόνα έναντι των άλλων επιλογών είναι και ο Γιόχαν Κρόιφ.

Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» εκτιμούσε αρκετά τις προπονητικές ικανότητες του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού και αρκετά χρόνια πριν τον θάνατο του είχε πλέξει το εγκώμιό του Βαλβέρδε.

Το 2012 ο Γιόχαν Κρόιφ είχε μιλήσει για τον Βαλβέρδε και τον είχε χαρακτηρίσει ως έναν από τους καλύτερους ανερχόμενους Ισπανούς προπονητές.

«Ως προπονητής είναι ένας από τους πιο καλούς και πολλά υποσχόμενους προπονητές στην Ισπανία», είχε τονίζει ο Κρόιφ.

Φυσικά, και η εκτίμηση που είχε ο Ολλανδός στο πρόσωπο και τη δουλειά του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην επιλογή του Ισπανού έναντι των άλλων υποψηφίων. Οι υπεύθυνοι της Μπαρτσελόνα λάμβαναν πολύ σοβαρά υπόψη τα «πιστεύω» του Κρόιφ. Κάτι τέτοιο συμβαίνει ακόμη και τώρα μετά τον θάνατό του, με τους διοικούντες να συνεχίζουν πάνω στις βάσεις που είχε βάλει εκείνος.

Ωστόσο υπάρχει άλλο ένα στοιχείο που συνδέει τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Κρόιφ. Ο Βαλβέρδε αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα υπό τις εντολές του. Και στην Βαρκελώνη θεωρούν ότι όποιος έχει δουλέψει με τον Κρόιφ έχει επηρεαστεί από τις ιδέες του «ιπτάμενου Ολλανδού» για το ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x