Champions League

Τι έλεγαν στου Ρέντη για Ριέκα

Στον Ολυμπιακό έχουν μάθει αρκετά αρκετά πράγματα για το στυλ παιχνιδιού της Ριέκα. Ωστόσο, κρίνουν ότι ένα από αυτά πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα κόντρα στους Κροάτες. Γράφει ο Χρ. Ευαγγελάτος

Ο Μπέσνικ Χάσι έχει ήδη ξεκινήσει το σκάουτινγκ για τη Ριέκα, την αντίπαλο του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Αλβανός τεχνικός των “ερυθρόλευκων” φρόντισε ήδη να μάθει αρκετά πράγματα για το στυλ παιχνιδιού της κροατικής ομάδας. Τούτο άλλωστε φάνηκε από τα όσα ακούστηκαν στη διάρκεια της σημερινής (πρωινής) προπόνησης στου Ρέντη από την πλευρά του τεχνικού τιμ των πειραιωτών. Με βάση λοιπόν τα όσα έλεγαν οι “ερυθρόλευκοι” στου Ρέντη, το στοιχείο που θα πρέπει να προσέξει πολύ ο Ολυμπιακός στα ματς με την πρωταθλήτρια Κροατίας, είναι οι πολλές διαφορές που έχει η Ριέκα σε σχέση με την Παρτίζαν, την οποία απέκλεισαν πριν από λίγες μέρες οι πρωταθλητές Ελλάδος.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

“Η Ριέκα είναι ομάδα με πολύ διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από την Παρτίζαν κι αυτό σημαίνει ότι απέναντι μας θα βρεθεί ένα σύνολο μ' άλλη φιλοσοφία. Η Ριέκα μπορεί να μην έχει τους δυο – τρεις πολύ ταλαντούχους παίκτες που είχε η Παρτίζαν απ' το κέντρο και μπροστά, αλλά είναι πιο “σφιχτή” ομάδα. Είναι πιο δεμένο σύνολο γιατί έχει παίκτες που είναι αρκετό καιρό μαζί στην ομάδα κι αυτό την έχει βοηθήσει να έχει ομοιογένεια.

Η Παρτίζαν έδειξε επιθετικές αρετές στο “Καραϊσκάκη” αλλά σ' αρκετές περιπτώσεις άφηνε σε δεύτερη μοίρα το ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού, έχοντας παράλληλα και μεγάλο πρόβλημα στα στόπερ. Χαρακτηριστική η φάση του δεύτερου γκολ με τον Φορτούνη. Η Ριέκα δίνει μεγαλύτερη βάση στο αμυντικό κομμάτι, είναι ομάδα με καλύτερη ανασταλτική λειτουργία, αλλά απ' την άλλη πλευρά δεν έχει το ταλέντο που έδειξε η Παρτίζαν στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Πρόκειται για ομάδα που πρώτο στόχο έχει να μη δεχθεί γκολ και γι' αυτό θα είναι μεγάλη υπόθεση αν καταφέρουμε να πάρουμε νίκη με καλό σκορ στο πρώτο ματς. Δεν έχει στο ρόστερ κάποιο μεγάλο όνομα αλλά είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης” έλεγαν χαρακτηριστικά οι “ερυθρόλευκοι”. Αυτό μάλιστα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού και ειδικά οι παλιοί που βίωσαν πέρυσι τον αποκλεισμό από τη Χάποελ Μπερ Σεβά, έλεγαν πως περιμένουν δύο σκληρά παιχνίδια. Μ' αυτόν ακριβώς τον τρόπο πρέπει να προσεγγίσουν τις αναμετρήσεις με την κροατική ομάδα οι “ερυθρόλευκοι” γιατί σε διαφορετική περίπτωση θ' αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες.

Είναι προφανές πως ο 45χρονος κόουτς της ομάδας του λιμανιού, Μπέσνικ Χάσι, φρόντισε να μάθει από χθες κιόλας τα πρώτα στοιχεία για τον τρόπο παιχνιδιού της Ριέκα. Έκανε ήδη μια πρώτη κουβέντα με τους συνεργάτες, τα είπε και λίγο και με τον Μίλιτς, ενώ σήμερα το απόγευμα θα παρακολουθήσει και τα παιχνίδια που έδωσε η Ριέκα με τη Σάλτσμπουργκ. Ο προπονητής των πειραιωτών θα πάει και στην Κροατία για να δει το ματς της Ριέκα με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, προκειμένου να σχηματίσει την καλύτερη δυνατή εικόνα για την προσεχή αντίπαλο των “ερυθρόλευκων”. Το σίγουρο όμως είναι πως ο τεχνικός του Ολυμπιακού ξέρει ότι απέναντι στους πειραιώτες θα βρεθεί μια ομάδα με πολύ διαφορετική φιλοσοφία από την Παρτίζαν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τακτική που θα επιλέξει ο Χάσι για τα δύο ματς με τους Κροάτες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x