Europa League

Τι ξέρει για τον «φόνο» ο Θόδωρος Θεοδωρίδης…

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη προφανώς παύει να είναι σύμπτωση. Για τρίτο σερί ευρωπαϊκό ματς η διαιτησία περνάει… πριονοκορδέλα τον Παναθηναϊκό.

Λες και η UEFA του… Έλληνα Θόδωρου Θεοδωρίδη θέλει να στείλει κάποιο «περίεργο» μήνυμα στα μέρη μας.

Ο Νο1 της UEFA (κι ας μην είναι πρόεδρος…), που υποτίθεται ότι έχει αναλάβει δράση και για την… εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου μέσω της «επιτροπής εξομάλυνσης», δεν μπορεί πλέον να μην ξέρει τίποτα για τον «φόνο».

Εκ της θέσεώς του, άλλωστε, είναι τουλάχιστον ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ξέρει. Εκτός κι αν ασχολείται μόνο με θέματα… στρατηγικής, διπλωματίας και μάρκετινγκ (να μην πούμε και ένα ανεκδοτάκι να ελαφρύνουμε την ατμόσφαιρα;…).

Ούτε παιδάκι νηπιαγωγείου μπορεί να πιστέψει ότι ένας άνθρωπος με την τεράστια ισχύ που έχει ο Θεοδωρίδης στην UEFA (αλλά και στη FIFA λόγω του «κολλητού» Ινφαντίνο) δεν είναι σε θέση να ζητήσει τουλάχιστον τον ορισμό σοβαρών διαιτητών στα ματς των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη (γιατί μην ξεχνάμε και τι διαιτησίες είχε ο ΠΑΟΚ κόντρα σε Άγιαξ και Φιορεντίνα).

Και δεν μπορεί επίσης να πιστέψει ότι έπειτα από τις δύο προηγούμενες άθλιες διαιτησίες που είχε ο Παναθηναϊκός στα παιχνίδια με τον Άγιαξ και –ειδικά- με τη Θέλτα (όπου υπήρξε ξεκάθαρη αλλοίωση στο 0-0) ο Θεοδωρίδης δεν είχε τη δυνατότητα να διασφαλίσει ότι τουλάχιστον απόψε, στη Λιέγη, θα ορίζονταν στοιχειωδώς… κανονικοί διαιτητές.

Ιδιαίτερα η σημερινή σκανδαλώδης εικόνα των -ανύπαρκτων στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα- Πολωνών διαιτητών που αποφάσισε να στείλει η UEFA στο Βέλγιο, ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Παναθηναϊκό, που προφανώς κάποιο… κακό πρέπει να έχει κάνει στα υψηλά κλιμάκια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Διότι δεν ήταν μόνο το πέναλτι-ουρακοτάγκος που σφύριξε ο διαιτητής υπέρ της Σταντάρ, βάζοντάς τους Βέλγους με το ζόρι ξανά στο παιχνίδι, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Ο ρέφερι Στεφάνσκι και η «παρέα» του έδειξαν τις προθέσεις τους από το 10o λεπτό, όταν το μαρκάρισμα… καρατέκα που έκανε ο Εντμίλσον στον Ζέκα, με αποτέλεσμα να του σπάσει το δόντι, το είδε ως ένα… απλό φάουλ. Την κίτρινη ούτε που διανοήθηκε να τη βγάλει από το τσεπάκι του. Αυτό θα έλειπε…

Αντίθετα, στο 20’ έβγαλε χωρίς δεύτερη σκέψη την κίτρινη στον Λέτο σε μαρκάρισμα που έκανε πάνω στην μπάλα και όχι στον Σισέ. Και τρία λεπτά αργότερα «κιτρίνισε» και τον Σάμπα στο πρώτο -απλό- μαρκάρισμα πάνω στον Σα.

Βέβαια, το αποκορύφωμα ήταν το πέναλτι-σκάνδαλο που έδωσε στο 45’+1’ με το οποίο η Σταντάρ μείωσε σε 1-2. Πέναλτι που δεν θα έδινε ούτε πρωτοπαλίκαρο «παράγκας», αφού ο Κουτρουμπής δεν έκανε απολύτως τίποτα και ο Ορλάντο Σα βούτηξε σαν κακός κομπάρσος σε ταινία Γ’ διαλογής.

Ωστόσο, όχι μόνο δεν είδε κίτρινη για θέατρο, αλλά… επιβραβεύτηκε με την υπέρ του εσχάτη των ποινών. Μία απόφαση τόσο σκανδαλώδης όσο και γελοία. Τόσο γελοία όσο και εκείνες του διαιτητή του «Κασέτα Gate», του Ιταλού Μπάντι, στο ματς με τη Θέλτα, όταν δεν έδωσε πέναλτι-μαρς υπέρ του Ιμπάρμπο και ακύρωσε κανονικό γκολ του Μπεργκ με το αποτέλεσμα στο 0-0.

Όλα αυτά όμως προφανώς είναι απόλυτα… φυσιολογικά για τον «άρχοντα» της UEFA, τον… Έλληνα Θεόδωρο Θεοδωρίδη!...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x