Αγγλία

Τι Μουρίνιο… τι Φαν Χάαλ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πλέον περάσει σε εποχή Μουρίνιο, αλλά ποιες είναι πραγματικά οι διαφορές της, σε σχέση με την προηγούμενη εποχή Λούις Φαν Χάαλ;

Οι «κόκκινοι» του Μάντσεστερ, βρήκαν τον κατάλληλο προπονητή για να τους οδηγήσει ξανά στην κορυφή της Αγγλίας ή έτσι νόμιζαν τουλάχιστον.

Για αυτόν τον λόγο το καλοκαίρι ο... βαρετός Φαν Χάαλ έκανε χώρο για τον «special one». Αλλά τι πραγματικά άλλαξε στους «κόκκινους διάβολους»;

Τίποτα απολύτως ή σχεδόν τίποτα. Τα αποτελέσματα αυτής της αλλαγής μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα, αλλά προς το παρών οι ελπίδες που επέστρεψαν στα προάστια του Μάντσεστερ για διεκδίκηση του τίτλου φαίνεται να έχουν κολλήσει στο παρελθόν.

Όμως ποιά είναι η διαφορά της περσινής σεζόν, με την φετινή; Καμία απολύτως… copy-paste τρόπος παιχνιδιού που σε κάνει να χασμουριέσαι, ενώ πλέον οι «διάβολοι» έχουν χάσει την στόφα του πρωταθλητή και σκοντάφτουν σε όποια μικρομεσαία ομάδα βρεθεί στα πόδια της.

Η αλήθεια μάλιστα, αποτυπώνεται άριστα από τους αριθμούς, όπου η ομάδα του Μουρίνιο σε 29 αγώνες, έχει μαζέψει … 54 πόντους και συνολικά τρέχει ρεκόρ (14 Νίκες-12 Ισοπαλίες- 3 Ήττες), ενώ η περσινή ομάδα με τον Ολλανδό προπονητή στο τιμόνι της σε ίδιο αριθμό αγωνιστικών είχε, 53 βαθμούς και ρεκόρ (15 Νίκες-8 Ισοπαλίες-6 Ήττες).

Η μόνη διαφορά που προκύπτει μεταξύ τους πέρα από τον ένα μόλις βαθμό συγκομιδής είναι η συγκομιδή τερμάτων, αφού φέτος υπερτερεί αρκετά στην δημιουργία ευκαιριών. Πέρσι οι «βαρετοί διάβολοι» κούνησαν τα δίχτυα συνολικά 49 φορές, ενώ φέτος με 9 αγωνιστικές να απομένουν έχουν ήδη 43 γκολ ενεργητικό.

Άλλο ένα κοινό στοιχείο που προστίθεται στην σύγκριση των δύο ομάδων είναι η κοινή θέση, αφού το 2016 τερμάτισε στην 5η θέση και φέτος βρίσκετε πάλι εκεί με διαφορά 4 βαθμών από την συμπολίτισσα και τέταρτη Μάντσεστερ Σίτι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x