Stoiximan Super League

Τίμησε τη μνήμη της Αγίας Ελένης η ΑΕΚ

Στο προσκύνημα του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης (μητέρας του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου) βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Μια ακόμα τιμή στις ρίζες της έκανε η ΑΕΚ.

Εκπροσωπώντας την «Ένωση», οι Μηνάς Λυσάνδρου και Αλέξης Αλεξίου επισκέφθηκαν την Τετάρτη τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας.

Εκεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής τίμησαν τη μνήμη της Αγίας Ελένης (μητέρας του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου) το Ιερό Σκήνωμα της οποίας έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ΑΕΚ με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά απέτισε φόρο τιμής στην Αγία Ελένη, μητέρας του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, ο οποίος ίδρυσε τη γενέτειρα πόλη της ΑΕΚ, την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

Τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας επισκέφθηκαν σήμερα το απόγευμα ο Α’ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνάς Λυσάνδρου και το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ και πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου, προκειμένου να προσκυνήσουν το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης, το οποίο βρίσκεται, μαζί με κομμάτι του Τιμίου Ξύλου, στην Αθήνα εδώ και ένα μήνα.

Η Αγία Ελένη ήταν εκείνη που σταμάτησε τους διωγμούς κατά των Χριστιανών και που μετέφερε την πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τη Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη. Γι’ αυτό και η επίσημη ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να μην εκπροσωπηθεί σε αυτό το παλλαϊκό προσκύνημα.

Είναι η πρώτη φορά μετά τον θάνατό της (ανάμεσα στο 327 και στο 330 μ.Χ.) που το Ιερό Σκήνωμα της μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου απομακρύνεται από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου στη Βενετία και ήδη χιλιάδες πιστοί, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι των αρχών του τόπου, το έχουν προσκυνήσει.

Την αντιπροσωπεία της ΑΕΚ υποδέχθηκε και ξενάγησε ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός, προϊστάμενος του Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Βαρβάρας. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης που τυγχάνει και ένθερμος οπαδός της ΑΕΚ».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x