Ισπανία

Τιμωρία λόγω… μη προσέλευσης στη Θέλτα

Πρόστιμο επέβαλε η ισπανική ομοσπονδία στη Θέλτα, επειδή δεν συμπλήρωσε τον απαιτούμενο αριθμό φιλάθλων στις δύο πρώτες εντός έδρας αγωνιστικές της.

Την απουσία φιλάθλων από τις κερκίδες του «Μπαλαΐδος» θα πληρώσει η Θέλτα, αφού της επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή δεν συμπλήρωσε 70% πληρότητα στο γήπεδο της στα πρώτα δύο παιχνίδια.

Συγκεκριμένα η ομάδα της Γαλικίας στα παιχνίδια κόντρα στην Αλαβές και την Ρεάλ Σοσιεδάδ συγκέντρωσε 16.691 και 17.384 φιλάθλους αντίστοιχα στο χωρητικότητας 29.000 θεατών γήπεδό της. Αυτοί οι αριθμοί είναι κάτω από το όριο που έχει θέσει η ισπανική λίγκα, με το μίνιμουμ πληρότητας να φτάνει στο 70%.

Επειδή, όμως, είναι μόλις η πρώτη παράβαση του κανόνα το πρόστιμο που θα επιβληθεί στη Θέλτα αναμένεται να είναι αρκετά μικρό. Πάντως ο κανονισμός που αφορά την πληρότητα είναι ένα από τα πρώτα βήματα του ισπανικού πρωταθλήματος στην προσπάθεια του να γίνει η πιο εμπορική λίγκα παγκοσμίως, εγχείρημα αρκετά δύσκολο όσο υπάρχουν στην κούρσα η Πρέμιερ Λιγκ και η Μπουντεσλίγκα.


Επιμέλεια: Μανώλης Μποτσέτος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x