Stoiximan Super League

Την δάγκωσε σαν «πάνθηρας»

Γλυκά έκλεισε την ονειρεμένη σεζόν του ο Πανιώνιος! Οι «κυανέρυθροι» εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές αλλαγές της ΑΕΚ και… δαγκώνοντας με τον Μασούρα γιόρτασαν με νίκη γοήτρου (1-0) την ευρωπαϊκή τους έξοδο

Όπως άξιζε στην εξαιρετική σεζόν του αποχαιρέτησε τους φίλους του ο Πανιώνιος.

Απέναντι στην εξαντλημένη και με πολλές αλλαγές, ΑΕΚ, οι «κυανέρυθροι» ήθελαν περισσότερο τη νίκη γοήτρου και τελικά την πήραν (1-0).

Ένα γκολ του Μασούρα στο 41’ ήταν αρκετό για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, που πανηγύρισε έξαλλα στο τέλος μαζί με τον κόσμο την ευρωπαϊκή έξοδο.

«Άδειοι» και χωρίς ομοιογένεια οι «κιτρινόμαυροι», θα μπορούσαν ωστόσο να αποφύγουν την ήττα, αν το δοκάρι δεν σταματούσε πλασέ του Αραβίδη στο 49’.

Η τελική βαθμολογία των πλέι οφ

ΠΑΟΚ 12 (8-3)
Παναθηναϊκός 11 (8-6)
ΑΕΚ 9 (5-7)
Πανιώνιος 4 (2-7)

Πώς έπαιξε

Την ευκαιρία για αλλαγές στην ενδεκάδα (μιας και ο αγώνας ήταν αδιάφορος βαθμολογικά) αξιοποίησε ο Νίκος Παναγιωτάρας. Ο βοηθός του Στέλιου Μανωλά επανέφερε αρκετούς παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής, ενώ το σημαντικότερο ήταν πως ξαναπήρε φανέλα βασικού -για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του- ο Μπρούνο Σουκουλίνι. Έτσι, το 4-2-3-1 που χρησιμοποίησε η ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής:

inner

Το ματς

Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπήρχε. Η σκοπιμότητα θα ‘πρεπε να απουσιάζει. Ωστόσο, το παιχνίδι δεν ξεκίνησε όσο ανοιχτά θα περίμενε/ήλπιζε κανείς. Με την ΑΕΚ να έχει μια φλύαρη υπεροχή και τον Πανιώνιο να προσέχει πολύ τα μετόπισθεν, χρειάστηκε ένα 20λεπτο για να καταγραφεί καλή φάση μπροστά στις δυο εστίες. Αρκετά καλή πάντως, αφού ο αμαρκάριστος Μπουονανότε σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία (έπειτα από ωραίο σόλο του Πλατέλλα).

Κι εκεί που θα ‘λεγε κανείς άσχημο το τελείωμα του Αργεντινού, ήρθε ο Μπαρμπόσα (έχοντας ντριμπλάρει δυο παίκτες) να δείξει ότι γινόταν και χειρότερο. Μετά απ’ αυτές τις ευκαιρίες όμως, η ΑΕΚ «έκατσε». Ο Πανιώνιος άρχισε να κερδίζει μέτρα. Αφού λοιπόν ο Μασούρας προειδοποίησε με σουτ στη λάθος πλευρά των διχτύων, υλοποίησε την απειλή. Και με κεφαλιά από κόρνερ, στην οποία ο Μπαρόχα έπεσε… εν στάση, έδωσε προβάδισμα στους «κυανέρυθρους».

inner

Επειδή όμως η «Ένωση» -εκτός από το γκολ- κινδύνευε και με αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Παναγιωτάρας δεν το ρίσκαρε. Έβγαλε τον Σουκουλίνι (που ήταν αρκετά καλός αλλά φλέρταρε με δεύτερη κίτρινη) κι έδωσε ευκαιρία στον Γαλανόπουλο. Και παρόλο που ο πιτσιρικάς έδειξε «ψαρωμένος», η ΑΕΚ πίεσε τον Πανιώνιο. Πρώτα βέβαια γλίτωσε απ’ του Χάρου τα δόντια, όταν πλασέ του Χαλκιαδάκη βγήκε δύσκολα απ’ τον Μπαρόχα και σουτ του Μπαργκάν έφυγε ψηλά.

Στη συνέχεια όμως ανέβηκε. Άγγιξε το γκολ με σουτ του Αραβίδη από πλάγια θέση, που αποκρούστηκε όσο χρειαζόταν από τον Γιαννιώτη για να σταματήσει στο δοκάρι. Η φούρια της ωστόσο δεν κράτησε πολύ. Όσο περνούσε η ώρα, ο Πανιώνιος έδειχνε (στις αντεπιθέσεις του) πιο επικίνδυνος. Παρά τις προσπάθειες λοιπόν από τον Παναγιωτάρα (που έβαλε Βασιλαντωνόπουλο αντί Πλατέλλα, περνώντας τον Μπακάκη στα χαφ), η κούραση ήταν και πάλι ανίκητος αντίπαλος. Και η προσπάθεια να χαλάσει η φιέστα του Πανιώνιου μια υπόθεση ακατόρθωτη ως το τέλος.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Αργυρόπουλος, Οικονόμου, Ρισβάνης (71’ λ.τ. Πατσατζόγλου), Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας, Χαλκιαδάκης (86’ Πινιώτης), Μπαργκάν, Βιγιάλμπα (66’ Ποζατζίδης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Παπαδόπουλος, Μπλέτσας, Κ. Βλάχος, Β. Βλάχος

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Μπαρόχα, Μπακάκης (86’ Βλαχομήτρος), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Κορδέρο, Σουκουλίνι (46’ Γαλανόπουλος), Πλατέλλας (68’ Βασιλαντωνόπουλος), Μπουονανότε, Μπαρμπόσα, Αραβίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Κολοβέτσιος, Σβάρνας, Κυριαζής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Φραγκιαδάκης (Δωδ/νήσου), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x