Ελλάδα

Την περασμένη εβδομάδα «ψεύτες», σήμερα… συνομιλητές!

Απίθανα και εξωφρενικά πράγματα εξακολουθούν να συμβαίνουν στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος της Super League στην επιτροπή ορισμού διαιτητών της ΚΕΔ, Δημήτρης Σαραϊδάρης, συνομιλεί σήμερα με τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ στην ίδια επιτροπή, Δημήτρη Γκρούτση, προκειμένου να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του επιδιαιτητή, ο οποίος θα καλείται να λύνει τις μεταξύ τους διαφορές όταν αυτές προκύπτουν!

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Σαραϊδάρης είχε κατηγορηθεί ευθέως από τον πρόεδρο της ΕΠΟ ως αναξιόπιστος και «πραξικοπηματίας» με αφορμή τον ισχυρισμό του ότι δεν είχε ιδέα για τον ορισμό του Δημήτρη Καλύβα στον ρόλο του επιδιαιτητή και ότι ουδέποτε είχε συζητήσει επ’ αυτού με τον Γκρούτση.

Και τώρα, ο Σαραϊδάρης κάθεται πάλι στο ίδιο τραπέζι με τον Γκρούτση (που είναι ο «εκλεκτός» του… Γκιρτζίκη), παρότι πριν από λίγα 24ωρα τον είχε βγάλει ψεύτη στο θέμα Καλύβα, για να καταλήξουν στο όνομα του επιδιαιτητή χωρίς όμως να έχει προηγηθεί σχετική συμφωνία από τα μέλη της Super League!

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γκιρτζίκης είχε ανακοινώσει ότι οι Σαραϊδάρης και Γκρούτσης είχαν συμφωνήσει ώστε να αποτελέσει ο Καλύβας το τρίτο πρόσωπο της επιτροπής ορισμού διαιτητών της ΚΕΔ στα πρότυπα του «ισπανικού μοντέλου».

Όμως, ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος, είχε δηλώσει άγνοια για το ζήτημα και είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπή της ομοσπονδίας, κατηγορώντας τον Γκιρτζίκη ότι ψευδόταν όταν μιλούσε περί συμφωνίας!

Στην ίδια συνεδρίαση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Super League, τέθηκαν υπό (τυπική) έγκριση οι πίνακες διαιτητών που είχε ήδη ετοιμάσει η «ομάδα Γκιρτζίκη» (και που προκάλεσαν θύελλα διαμαρτυριών) χωρίς να έχει την παραμικρή ενημέρωση και συμμετοχή η υπό σύσταση επιτροπή ορισμού διαιτητών!

Ακολούθως, ο Σαραϊδάρης είχε δηλώσει και δημοσίως ότι οι Γκρούτσης και Γκιρτζίκης έλεγαν ψέματα για την υπόθεση Καλύβα. Και ο Γκιρτζίκης του είχε απαντήσει με ανακοίνωση, η οποία περιείχε σωρεία βαρύτατων κατηγοριών και χαρακτηρισμών εναντίον του, βγάζοντας κι αυτός με τη σειρά του ψεύτη τον Σαραϊδάρη.

Ταυτόχρονα, βέβαια, ο πρόεδρος της ΕΠΟ –που φέρεται να είναι πλέον υπόδικος σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της «κάρτας υγείας»- φρόντισε να υπενθυμίσει τον… διακοσμητικό ρόλο που σχεδίαζε να έχει η «ισπανική επιτροπή» στον τομέα της διαιτησίας με την εξής φράση: «Όποιος άλλα κατάλαβε ή έχει εισπράξει ότι η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα μεταβληθεί σε υποεπιτροπή της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών έχει μάλλον πρόβλημα αντίληψης»…

Πώς γίνεται λοιπόν οι Στράτος και Σαραϊδάρης να (κατα)δέχονται να γίνονται ξανά συνομιλητές των Γκρούτση και Γκιρτζίκη για τη θέση του επιδιαιτητή ενώ την περασμένη εβδομάδα αλληλοκατηγορούνταν ως ψεύτες, είναι ένα ερώτημα που προφανώς δεν πρόκειται να λάβει απάντηση.

Όπως δεν πρόκειται να λάβει απάντηση και το ερώτημα πώς η Super League συζητεί με ανθρώπους που ορίζονται από στελέχη της ΕΠΟ που παραπέμπονται από το Συμβούλιο Εφετών στη δικαιοσύνη για κακουργηματικής φύσεως απιστία ύψους 29 εκατ. ευρώ (για την υπόθεση της «κάρτας υγείας»). Παραπομπή που –βάσει των κανονισμών- οδηγεί στην αυτόματη αποβολή τους από την ομοσπονδία και το ποδόσφαιρο, αμέσως μετά την κοινοποίηση της σχετικής δικαστικής εντολής…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x