Europa League

Την… τορπίλισε!

Με γκολ του Αντριάν δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, η Βιγιαρεάλ επικράτησε 1-0 της Λίβερπουλ και πανηγυρίζοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της, πήρε σκορ πρόκρισης για τον τελικό του Europa League!

Και το γλέντι ΤΩΡΑ ξεκινά!

Μία ψυχωμένη Βιγιαρεάλ, πάλεψε για τη νίκη απέναντι στη Λίβερπουλ ως το τέλος και… τα κατάφερε!

Σε μία εκπληκτική αντεπίθεση στα… χασομέρια (90’+2’), τα «κίτρινα υποβρύχια» σκόραραν με τον Αντριάν Λόπεθ και επέτρεψαν στους παραληρούντες οπαδούς τους στο «Μαδριγάλ» να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους, και, ταυτόχρονα, να συνεχίσουν να κάνουν όνειρα για τελικό!

Από μία τεράστια ευκαιρία στο φινάλε για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν, τελικά, τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ αμφότερες είχαν και από ένα δοκάρι, σε ένα μέτριο, πάντως, παιχνίδι.

Η ρεβάνς, στο «Άνφιλντ», θα γίνει την άλλη Πέμπτη, στις 5 Μαΐου, ενώ να τονίσουμε πως αυτό ήταν το δωδέκατο σερί ευρωπαϊκό ματς όπου η απίστευτη ομάδα του Μαρθελίνο παραμένει αήττητη!

Πώς έπαιξαν


inner

inner

Το ματς


Με την απίθανη ατμόσφαιρα στο «Μαδριγάλ» να βάζει… φτερά στα πόδια των γηπεδούχων, η Βιγιαρεάλ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, η Λίβερπουλ ήταν εκείνη, όμως, που απείλησε πρώτη, στο 5’, με τον Λαλάνα να βγάζει σέντρα… ξυράφι από τα δεξιά και τον Άλεν να σουτάρει στην κίνηση, αλλά τον Ασένχο να λέει «όχι». Η συνέχεια, ωστόσο, ήταν… κατακίτρινη και… του Σολδάδο, με τον 30χρονο επιθετικό να είναι ο πρωταγωνιστής του πρώτου -κακού, πάντως- ημιχρόνου.

inner

Αφού, αρχικά, στο 11’, ο Ισπανός έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μινιολέ, στο 42’ τον άφησε με πανέμορφο σουτ… άγαλμα, αλλά και πάλι η κατάληξη ήταν οι διαφημιστικές πινακίδες… Στο ενδιάμεσο, στο 21’, ο Πίνα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βέλγο γκολκίπερ της Λίβερπουλ, που ήταν… άφαντη επιθετικά, δεν απειλούταν, όμως και ιδιαίτερα από τα «κίτρινα υποβρύχια».

inner

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν χειρότερο από το πρώτο, παρ’ όλα αυτά είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο ματς! Ο Μπακαμπού μπήκε «σφήνα» στην… τρικυμιώδη άμυνα της Λίβερπουλ, και με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Ντος Σάντος, λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 47’, αλλά η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Μινιολέ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Φιρμίνο στο 65’, έστω και με τη… βοήθεια της ΜΕΓΑΛΗΣ απόκρουσης του Ασένχο!

inner

Από εκεί και πέρα κυριάρχησε ο εκνευρισμός, για να φτάσουμε στο 87’ και στην τεράστια ευκαιρία του Μπακαμπού, με τον Μινιολέ να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Γάλλου! Στη συνέχεια της φάσης, ο Μορένο πήρε την μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή, έκανε ένα τρομερό σπριντ, ολομόναχος, μέχρι τη μεγάλη περιοχή του Ασένχο, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ! Και πριν καλά-καλά… συνέλθουμε από τις δύο μεγάλες φάσεις, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ντένις Σουάρεθ «σέρβιρε» στον αμαρκάριστο Αντριάν Λόπεθ, που πέτυχε με πλασέ το γκολ της νίκης και έστειλε στα ουράνια τα «κίτρινα υποβρύχια»!

inner

Το γκολ του αγώνα




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Λίβερπουλ (Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ, Λόβρεν, Μορένο, Λούκας, Άλεν, Μίλνερ, Λαλάνα, Κουτίνιο (46’ Άιμπ), Φιρμίνο (90’ Μπεντέκε).

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο): Ασένχο, Γκασπάρ, Μπαϊλί (76’ Μουσάτσο), Βίκτορ Ρουίθ, Κόστα, Ντος Σάντος (72’ Καστιγέχο), Πίνα, Μπρούνο, Ντένις Σουάρεθ, Σολδάδο (74’ Άντριαν Λόπεθ), Μπακαμπού.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x