Ιταλία

Το Campionato των ρεκόρ: Έξι ποδοσφαιριστές με τουλάχιστον 20 γκολ! (video)

Με την ολοκλήρωση της 33ης αγωνιστικής στη Serie A, έξι ποδοσφαιριστές έχουν σημειώσει περισσότερα από είκοσι τέρματα έκαστος, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1997-98.

Έξι «κανονιέρηδες» έχουν παραβιάσει τα δίχτυα των αντιπάλων περισσότερες από είκοσι φορές ο καθένας, γεγονός που αποτελεί επίδοση ρεκόρ στο Campionato, με το φαινόμενο να έχει επαναληφθεί μόλις τρεις φορές στην ιστορία του calcio.

Ένα πρωτάθλημα γεμάτο γκολ, κάτι που αποδεικνύουν και οι αριθμοί. Εικοσιτέσσερις ποδοσφαιριστές έχουν σημειώσει διψήφιο αριθμό γκολ, με μόνο τις Σασουόλο, Μπολόνια, Κιέβο Βερόνα, Πεσκάρα και Έμπολι να μην έχουν στις τάξεις τους παίκτη με δέκα τέρματα στο ενεργητικό του.

Με τον Τσίρο Ιμόμπιλε να βρίσκει δίχτυα απέναντι στη Παλέρμο οι παίκτες με 20+ γκολ στη σεζόν έφτασαν τους έξι, κάτι που δεν είχε συμβεί από το 1997-98, ενώ υπήρξε δύο ακόμα φορές στο παρελθόν, τις σεζόν 1949-50 και 1950-51.

Τζέκο, Μπελότι, Ικάρντι, Ιγκουαΐν, Μέρτενς και από χθες Ιμόμπιλε μπήκαν στο κάδρο της ιστορίας του ιταλικού ποδοσφαίρου με τον Μάρκο Μποριέλο να.. καραδοκεί έχοντας 16 με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Επιστροφή στο παρελθόν

Τη σεζόν 1949-50, χρονιά των 35 γκολ του Νόρνταλ (επίδοση ρεκόρ που κρατούσε μέχρι πέρσι και κατέρριψε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν), ήταν εννιά οι ποδοσφαιριστές που έσπασαν το φράγμα των είκοσι γκολ !



Επτά την επόμενη χρονιά, με τον Νόρνταλ να σταματά στα 34 και να αναδεικνύεται ξανά πρώτος σκόρερ. Τελευταία σεζόν με έξι τουλάχιστον παίκτες να έχουν είκοσι και πλέον τέρματα αυτή του 1997-98, μία ιστορική χρονιά με τη «μάχη» Γιουβέντους- Ίντερ για το scudetto και το πέναλτι του Μαρκ Ιουλιάνο στον Ρονάλντο. Το «φαινόμενο» είχε κλείσει την πρώτη του χρονιά στους «νερατζούρι» με 25 γκολ, το βραβείο του «capocanoniere» ωστόσο είχε κερδίσει ο Όλιβερ Μπίερχοφ σκοράροντας 27 φορές!



Όσο για τους υπόλοιπους που πανηγύρισαν περισσότερα από 20 γκολ; 22 για τον εκπληκτικό με τη φανέλα της Μπολόνια Ρομπέρτο Μπάτζο, 21 για τον Γκάμπριελ Μπατιστούτα αλλά και για τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και 20 για τον νυν προπονητή της Μίλαν Βιτσέντσο Μοντέλα. Αστερίσκος πως το πρωτάθλημα 97-98 διεξήχθη σε 34 αγωνιστικές αντί των 38 που υπάρχουν σήμερα.



Το σήμερα

Είκοσι σχεδόν χρόνια μετά αρκούσαν 33 αγωνιστικές για την ισοφάριση του ρεκόρ εκείνης της σεζόν. Μπελότι και Τζέκο έχουν παραβιάσει τις αντίπαλες εστίες από 25 φορές, μία λιγότερη ο αρχηγός της Ίντερ Μαουρίτσιο Ικάρντι που σημείωσε χατ-τρικ απέναντι στη Φιορεντίνα, ενώ ακολουθεί με 23 ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν. 22 τέρματα για τον Μέρτενς και τελευταίο που μπήκε στο «κλαμπ» τον άνθρωπο που θέλει να επαναφέρει τη Λάτσιο σε ημέρες δόξας, τον Τσίρο Ιμόμπιλε που έφτασε τα είκοσι. Αναμφισβήτητα η τρέχουσα σεζόν είναι η αυτή της επιστροφής των νούμερων «9»!

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x