Stoiximan Super League

Το VAR «κόλλησε», ο ΠΑΟΚ όχι…

Πιο λειτουργικός από το VAR στη Λαμία αποδείχθηκε ο ΠΑΟΚ! Χάρη σε ένα γκολ του Μάτος το οποίο δεν ελέγχθηκε λόγω βλάβης, ο «δικέφαλος του Βορρά» πέρασε 1-0 κι έμεινε σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Με τρόπο που αναπόφευκτα θα συζητηθεί (και) φέτος πέρασε ο ΠΑΟΚ από τη Λαμία.

Ένα γκολ του Μάτος, για το οποίο κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλή εκτίμηση αν ήταν οφσάιντ, αλλά δεν ελέγχθηκε από το VAR λόγω βλάβης (η οποία στη συνέχεια αποκαταστάθηκε) ήταν αρκετό για ν’ αποδράσει ο «δικέφαλος του Βορρά» με 1-0.

Κυνικοί οι Θεσσαλονικείς, διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμά τους απέναντι στην ακίνδυνη ομάδα του Άκη Μάντζιου και κατάφεραν να μείνουν σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση της βαθμολογίας και τον Ολυμπιακό.

Πώς έπαιξε

Με ενισχυμένο κέντρο και διαφορετικό σέντερ-φορ αποφάσισε να παρατάξει τον ΠΑΟΚ ο Άμπελ Φερέιρα. Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Πορτογάλος απαρτιζόταν από τρία χαφ (Μαουρίσιο, Εσίτι, Μίσιτς), ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Άκπομ (και όχι ο Σφιντέρσκι). Με αυτά τα δεδομένα, το 4-2-3-1 του «δικεφάλου του Βορρά» διαμορφώθηκε ως εξής στον αγωνιστικό χώρο.



Το ματς

Αποφασισμένος να επιβάλλει από την αρχή τον ρυθμό του και να δείξει στη Λαμία ποιος θα ήταν το αφεντικό μπήκε στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ. Παρόλο που είχαν όμως την μπάλα και την κυκλοφορούσαν σχετικά καλά (χάρη και στο ενισχυμένο κέντρο που επέλεξε ο Φερέιρα) οι Θεσσαλονικείς δεν έβρισκαν εύκολα διαδρόμους στο αμυντικό τείχος που είχαν απέναντί τους. Δυο φορές που το κατάφερε, δε, ο Γιαννούλης οι Βιεϊρίνια και Άκπομ σπατάλησαν (από πλεονεκτικές θέσεις) τις πολύ καλές του πάσες.

Εκεί όμως που οι γηπεδούχοι έδειχναν να ισορροπούν (κερδίζοντας κάποια μέτρα στο γήπεδο) ήρθε η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι: Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε άψογα το φάουλ, ο Μάτος πετάχτηκε με το γνώριμο τρόπο του στην πορεία της μπάλας και έστω κι αν τη βρήκε με το γόνατο, κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα. Η υποψία όμως για το αν υπήρχε οφσάιντ δεν απαντήθηκε ποτέ επί της ουσίας. Γιατί αφενός υπήρξε η ενημέρωση ότι κόλλησε το VAR και αφετέρου η λήψη που υπάρχει δεν διαφωτίζει 100% για το αν όντως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση ο διαιτητής Ευαγγέλου αποφάσισε να μετρήσει το γκολ και (μέσα στις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών και του τεχνικού επιτελείου της Λαμίας) σφράγισε το προβάδισμα με το οποίο πήγε εντέλει ο ΠΑΟΚ στ’ αποδυτήρια.



Με την επιστροφή από την ανάπαυλα το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα: Η Λαμία ήθελε, αλλά δεν είχε τον τρόπο ν’ απειλήσει και ο ΠΑΟΚ (έχοντας την ασφάλεια του προβαδίσματος) έψαχνε με πολλή επιφύλαξη το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε τη νίκη. Σε αυτή την προσπάθεια λοιπόν ο Φερέιρα έκρινε ότι ο Σφιντέρσκι θα βοηθούσε περισσότερο από τον (αρνητικό) Άκπομ και τον έριξε αντ’ αυτού στο παιχνίδι. Την ίδια ώρα ο Μάντζιος προσπαθούσε να τονώσει και τη δική του επίθεση, αλλάζοντας τον Καραμάνο με τον Μπιανκόνι.

Τίποτα όμως δεν άλλαζε δραματικά. Οι γηπεδούχοι παρέμεναν ακίνδυνοι και οι φιλοξενούμενοι -όσο περνούσε η ώρα- ενδιαφέρονταν όλο και περισσότερο να προστατεύσουν το υπέρ τους σκορ. Πέρα λοιπόν από δυο σουτ των Μαουρίσιο και Σφιντέρσκι (που εξουδετέρωσε εύκολα ο Θεοδωρόπουλος) και μια υποψία ευκαιρίας από «κομπίνα» σε φάουλ, ο ΠΑΟΚ δεν απειλούσε ιδιαίτερα. Κρατούσε όμως τη Λαμία μακριά από την περιοχή του. Και αυτό αποδείχθηκε εντέλει αρκετό για να πανηγυρίσει τη νίκη που τον κρατά σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.



Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το control room του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα (73’ Βασιλόγιαννης), Δημούτσος, Βύντρα, Σκόνδρας (85’ Σασί), Ρόμανιτς, Καραμάνος (69’ Μπιανκόνι), Μπεχαράνο

Στον πάγκο έμειναν οι: Καχριμάν, Σάλιακας, Βλαχομήτρος, Μπουλούλης-Τσαπρούνης

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Γιαννούλης (69’ Κρέσπο), Ίνγκασον, Βαρέλα, Εσίτι, Μαουρίσιο, Λημνιός, Βιεϊρίνια (86’ Αουγκούστο), Μίσιτς, Άκπομ (63’ Σφιντέρσκι)

Στον πάγκο έμειναν οι: Πασχαλάκης, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Λάμπρου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
ΒΟΗΘΟΙ:

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x