Ισπανία

Το απίστευτο ρεκόρ που κυνηγάει ο Βαλβέρδε

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sportfm.gr για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και το μεγάλο ρεκόρ που κυνηγά με την Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα έκανε άλμα πρόκρισης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μετά την εντυπωσιακή νίκη της επί της Λίβερπουλ στο Καμπ Νου με 3-0.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι πολύ κοντά στο να οδηγήσει την ομάδα του στον τελικό που θα γίνει στην Μαδρίτη και υπάρχει ένα ρεκόρ που κυνηγάει ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού.

Ένα μεγάλο ρεκόρ το οποίο ελάχιστοι πρώην παίκτες και προπονητές μπορούν να παρουσιάσουν. Αν η Μπαρτσελόνα καταφέρει να πάρει την πρόκριση στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο Βαλβέρδε θα έχει πετύχει κάτι εντυπωσιακό. Θα έχει δώσει το παρών σε ευρωπαϊκούς τελικούς με δύο ομάδες τόσο σαν παίκτης όσο και σαν προπονητής.

Η αρχή έγινε με την Εσπανιόλ στην οποία αγωνίστηκε ο Βαλβέρδε, παίζοντας στον τελικό του ΟΥΕΦΑ το 1988 απέναντι στην Λεβερκούζεν. Η ισπανική ομάδα έχασε το παιχνίδι από τους Γερμανούς στα πέναλτι και δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο Βαλβέρδε οδήγησε και σαν προπονητής την Εσπανιόλ στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης αρκετά χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα το 2007. Η ομάδα της Βαρκελώνης ηττήθηκε και πάλι στα πέναλτι, αυτή την φορά από την Σεβίλλη.

Η παρουσία όμως της Εσπανιόλ στον τελικό του ΟΥΕΦΑ πριν από δώδεκα χρόνια, ήταν αναμφίβολα μια τεράστια επιτυχία για την ομάδα της Καταλονίας κι αυτό αναγνωρίστηκε απ’ όλους.

Μετά την Εσπανιόλ ο Βαλβέρδε αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα και έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων με την φανέλα των μπλαουγκράνα, το 1988. Η Μπάρτσα είχε μάλιστα κατακτήσει το τρόπαιο επικρατώντας στον τελικό της Σαμπντόρια με 2-0.

Τώρα, ο Βαλβέρδε θέλει να οδηγήσει σαν προπονητής την Μπαρτσελόνα σ’ έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και είναι πολύ κοντά στην υλοποίηση του στόχου του μετά το εντυπωσιακό 3-0 του πρώτου ημιτελικού.

Δεν τα κατάφερε την περσινή σεζόν μετά τον αποκλεισμό από την Ρόμα και το θέμα για τον Βαλβέρδε είναι να έγινε μάθημα το πάθημα του αποκλεισμού. Γιατί θυμίζουμε ότι οι Καταλανοί είχαν κερδίσει με 4-1 στο πρώτο ματς τους τζιαλορόσι και όλοι θεωρούσαν δεδομένο πως θα προκριθεί. Η Ρόμα κέρδισε στην ρεβάνς 3-0 και πήρε την πρόκριση, αφήνοντας εκτός τους Καταλανούς.

Τώρα λοιπόν ο Βαλβέρδε θα πάει «υποψιασμένος» στην ρεβάνς του Άνφιλντ και αυτό φάνηκε άλλωστε από τις δηλώσεις που έκανε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του χθεσινού ημιτελικού.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξέρει πολύ καλά ότι η Μπαρτσελόνα πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή στην ρεβάνς του Άνφιλντ για να τσεκάρει το εισιτήριο του τελικού.

Η Λίβερπουλ θα τα παίξει όλα για όλα, δεν έχει τίποτα να χάσει και θα ρισκάρει. Το θέμα είναι πως θα προετοιμάσει την δική του ομάδα ο Βαλβέρδε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x