Stoiximan Super League

Το δίδυμο «φωτιά» ξελάσπωσε την ΑΕΚ

Λιβάγια και Αραούχο έφτιαξαν την ΑΕΚ. Ο Κροάτης άνοιξε το σκορ και όταν ο ΠΑΣ απάντησε, έβγαλε ασίστ στον Αργεντινό, που κλείδωσε τη νίκη (3-1) με δεύτερο γκολ. Φωνάζει για πέναλτι στο 0-0 ο «Άγιαξ».

Λιβάγια και Αραούχο πήραν απ’το χέρι την ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες έβαλαν δύσκολα στην προβληματική Ένωση στο ΟΑΚΑ, όμως ο Κροάτης και ο Αργεντινός της χάρισαν τη νίκη 3-1 και την ανέβασαν στην κορυφή μαζί με τον ΠΑΟΚ στους 37. Ο Ολυμπιακός παίζει την Δευτέρα με τη Λαμία στο Καραϊκάκη κι εφόσον νικήσει θα ανέβει και πάλι πρώτος στους 38.

Με τις φωνές των ανθρώπων του «Άγιαξ της Ηπείρου» για πέναλτι του Τσιντώτα στον Μπετρά (11’) ξεκίνησε ουσιαστικά το ματς στο ΟΑΚΑ. Ο Στυλιάρας άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί, σε μια φάση πολύ δύσκολη φάση όπου δεν είναι ξεκάθαρο αν ο γκολκίπερ της Ένωσης βρήκε τον αντίπαλό του. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (12’) ο Λιβάγια με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, έπειτα από μεταβίβαση του Μοράν, άνοιξε το σκορ.

Ο ΠΑΣ κατάφερε να βρει απάντηση μετά την επιστροφή των δύο ομάδων για το δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Γαρουφαλιάς με ξερό σουτ έξω από την περιοχή ξεγέλασε τον Τσιντώτα (47’). Εξίσου γρήγορη, αλλά όχι και πειστική βάσει της εικόνας της, ήταν και η αντίδραση της ΑΕΚ. Ο Λιβάγια με εξαιρετικό τσίμπημα της μπάλας στο 52’ σέρβιρε στον Αραούχο το 2-1 και στο φινάλε 88’ ο Αργεντινός καθάρισε το «τρίποντο».

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Με δέκα παίκτες για περίπου μισή ώρα αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι λόγω σωστής αποβολής του Σκόνδρα (61’) με δεύτερη κίτρινη. Πάντως παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η ομάδα του Πετράκη στάθηκε άψογα και η αλήθεια είναι πως άγχωσε αρκετά την ΑΕΚ, που δεν μπόρεσε να καθαρίσει νωρίτερα το παιχνίδι.

Το ματς:


Καλό ρυθμό είχε το ματς από τα πρώτα λεπτά στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΣ έπαιξε σχετικά ανοιχτά και τα αίματα άναψαν μόλις στο 11ο λεπτό, όταν ο Μπετρά βγήκε σε πλάγια θέση απέναντι στον Τσιντώτα και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος ζητώντας πέναλτι, με τον Στυλιάρα να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Η φάση ήταν πολύ δύσκολη καθώς και από τα τέσσερα ριπλέι του συνδρομητικού καναλιού δεν ήταν ξεκάθαρο αν ο γκολκίπερ των κιτρινόμαυρων βρήκε με το πόδι που είχε απλωμένο τον αντίπαλό του. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήρθε το γκολ των γηπεδούχων, με τον Μοράν να βλέπει τον Λιβάγια ο οποίος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (12’).

inner

Το γκολ μπέρδεψε κάπως τα πράγματα για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», καθώς η ομάδα του Πετράκη βγήκε από νωρίς εκτός πλάνου. Η ΑΕΚ προσπάθησε αλλά δεν βρήκε διαδρόμους προς την περιοχή του Γιαννίκογλου, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρότι βρίσκονταν συχνά-πυκνά έξω από την περιοχή του Τσιντώτα, δεν τον άγχωσαν ιδιαίτερα. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη στιγμή.

Με γκολ από τα αποδυτήρια επέστρεψε ο ΠΑΣ. Ο Γαρουφαλιάς είδε την μπάλα να του στρώνεται και χωρίς να το σκεφτεί έπιασε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα, που είχε κακή αντίδραση (47’, 1-1). Η ΑΕΚ έδειχνε εκνευρισμό στο παιχνίδι της, όμως ο Λιβάγια έδιωξε το άγχος, βγάζοντας τετ-α-τετ τον Αραούχο που έδωσε άμεσα νέο προβάδισμα στην ομάδα του (53’, 2-1). Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για την Ένωση, καθώς λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού (61’) ο Σκόνδρας είδε σωστά δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Μασούντ και άφησε τους φιλοξενούμενους με παίκτη λιγότερο.

inner

Οι κιτρινόμαυροι δεν εκμεταλλεύτηκαν καθόλου το αριθμητικό τους πλεονέκτημα. Παρότι μπήκαν στο ματς Μπακασέτας και Λάζαρος, η ΑΕΚ δεν είχε ουσία στο παιχνίδι της και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία. Ο ΠΑΣ, έμεινε ζωντανός και κάθε φορά που περνούσε την σέντρα άγχωνε τους αμυντικούς της Ένωσης, που δεν πατούσαν καλά. Στα τελευταία λεπτά, η Ένωση πήρε μέτρα στο γήπεδο, πάγωσε τον ρυθμό και στο 88’ καθάρισε τη νίκη με κεφαλιά του Αραούχο ύστερα από σέντρα του Γκάλο.





Οι συνθέσεις:



AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Λόπες (67’ Λάζαρος) , Μοράν, Κονέ, Μασούντ (63’ Μπακασέτας), Λιβάγια (89’ Αϊντάρεβιτς), Αραούχο

Στον πάγκο: Μπάρκας, Βράνιες, Αϊντάρεβιτς, Κλωναρίδης, Γιακουμάκης

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γιάκος (71’ Μανθάτης), Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Μπετρά (71’ Σολτάνι), Βιντάλ (89' Καρανίκας), Κόντε, Γαρουφαλιάς

Στον πάγκο: Βελλίδης, Ζάχαρος, Ντόλοβατς, Λίλα

Διαιτητής: Δημήτριος Στυλιάρας
Βοηθοί: Χ.Κουρομπύλια, Β.Νικολακάκης

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x