Γενικά

«Το ελληνικό πρόβλημα του Πλατινί»

Στο «ελληνικό» πρόβλημα που έχει ο Μισέλ Πλατινί αναφορικά με την υποψηφιότητα του για την προεδρία της FIFA αναφέρεται η «Daily Mail», εμπλέκοντας τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Σάββα και Θόδωρο Θεοδωρίδη.

Στο θέμα της υποψηφιότητας του Μισέλ Πλατινί για την προεδρία της FIFA επικεντρώνεται με σημερινό της ρεπορτάζ η «Daily Mail», τονίζοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA βρίσκεται στην ίδια μοίρα με την Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και οι δύο αντιμετωπίζουν ένα «ελληνικό» πρόβλημα.

Οι Άγγλοι αναφέρονται στη συγγενική σχέση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη με το «δεξί» χέρι του Μισέλ Πλατινί, Θεόδωρου Θεοδωρίδη, προσθέτοντας ότι η κυριαρχία του Ολυμπιακού από το 1996 στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να οφείλεται και σε αυτό το γεγονός.

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ καταγράφονται οι δικαστικές περιπέτειες του προέδρου των «ερυθρολεύκων», Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία και επηρεασμό διαιτητών όσο και για την υπόθεση του βομβαρδισμού του φούρνου του Πέτρου Κωνσταντινέα. Παράλληλα, τονίζεται ότι ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού από τη μία έρευνα έχει ήδη απαλλαχθεί από κάθε κατηγορία, αλλά υπάρχει σε εξέλιξη άλλη μία, από την οποία έχουν προκύψει εις βάρος του αυστηροί περιοριστικοί όροι, όπως το να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα ανά 15 μέρες.

Ο λόγος για τον οποίο στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά σε αυτές τις εξελίξεις, αποτελεί το γεγονός ότι παρά τις συγκεκριμένες δικαστικές εκκρεμότητες του προέδρου του Ολυμπιακού, η ομάδα του Πειραιά δεν απειλείται με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αντίθετα με ό,τι είχε συμβεί με την περίπτωση της Φενέρμπαχτσε.

Συγκεκριμένα, η «Daily Mail» τονίζει ότι στην υπόθεση της Φενέρ, η UEFA μέσω του Τζιάνι Ινφαντίνο είχε απειλήσει την τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου με συνέπειες, εάν δεν τιμωρούσε η ίδια τη Φενέρ με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Μυστηριωδώς, ο Ινφαντίνο δεν είχε ανάλογες απαιτήσεις από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, η ΕΠΟ είναι μεταξύ των ομοσπονδιών που έχει εκφράσει τη θερμή στήριξή της στον Πλατινί ως ένας έντιμος φορέας του ποδοσφαίρου, άρα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ικανοποιημένοι με τη συνεχή και άψογη συμπεριφορά του καθεστώτος της UEFA», καταλήγει το σχετικό ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x