Stoiximan Super League

Το ενδιαφέρον πείραμα του Μοράις στην ΑΕΚ

Σκέψεις να παρατάξει την ΑΕΚ με 4-4-2 έκανε ο Ζοσέ Μοράις. Άγνωστο αν το προορίζει από την αρχή του ματς ή στην εξέλιξή του.

Ο Ζοσέ Μοράις φαίνεται πως το… ψάχνει πολύ για τη διάταξη της ΑΕΚ. Και πέρα από το συμπαγές 4-2-3-1, ο Πορτογάλος προπονητής κάνει σκέψεις και για ένα πιο επιθετικογενές σχήμα, με 4-4-2. Το δοκίμασε χθες στην προπόνηση και άγνωστο είναι αν το προορίζει για εφαρμογή από την αρχή του αγώνα με τον Ατρόμητο το Σάββατο στο ΟΑΚΑ ή για να το επιχειρήσει στην εξέλιξη του αγώνα, ειδικά αν το παιχνίδι το «απαιτήσει». Άλλωστε με δύο σερί 0-0 στο «σπίτι» της, η ΑΕΚ οφείλει να έχει εναλλακτικό πλάνο δράσης.

Σε αυτό το ενδιαφέρον πείραμα του Μοράις, ο Μάνταλος ήταν παρτενέρ του Γιόχανσον στη μεσαία γραμμή με τον Σιμόες να μένει στον πάγκο, Πατίτο και Χριστοδουλόπουλος ήταν στα άκρα και Αραβίδης-Αλμέιδα αποτελούσαν το δίδυμο των φορ. Στην άμυνα δεν υπήρξε καμία έκπληξη, με την πεντάδα Ανέστης-Τσιγκρίνσκι-Κολοβέτσιος-Ντίντακ-Γκάλο σταθερή.

Το άλλο πλάνο προβλέπει διάταξη 4-2-3-1, με τον Σιμόες δίπλα στον Γιόχανσον, τον Μάνταλο μπροστά τους, Πατίτο και Χριστοδουλόπουλο στα άκρα και μοναδικό φορ τον Αλμέιδα.

Μένει να φανεί τι θα επιλέξει ο Πορτογάλος, που σε επίπεδο προσώπων δείχνει λίγο-πολύ κατασταλαγμένος. Άλλωστε με τον Μπακασέτα και τον Πλατέλλα εκτός αποστολής, αλλά και τον Βάργκας να προέρχεται από μεγάλη αποχή, οι επιλογές του μοιάζουν φυσιολογικές.

Σήμερα η ΑΕΚ ολοκληρώνει την προετοιμασία της απόψε με προπόνηση στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x