Stoiximan Super League

Το… φυσάει και δεν κρυώνει

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος, αλλά η γκολάρα του Παπαστεριανού, που είχε σύμμαχο τον αέρα, και η λανθασμένη απόφαση του διαιτητή να ακυρώσει τέρμα του Μαρκόφσκι, έδωσε τη νίκη στην Ξάνθη, 3-1.

Πρώτη εντός έδρας νίκη για την Ξάνθη στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Οι Ακρίτες αν και δεν ήταν καλύτεροι με γκολάρα του Παπαστεριανού (71’), κι ενώ νωρίτερα (48’) ακυρωθεί λανθασμένα τέρμα του Μαρκόφσκι ως οφσάιντ, επικράτησαν 3-1 στα Πηγάδια. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ερέα, με πέναλτι στο φινάλε κι ενώ οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με δέκα απ’ το 78ο λεπτό, λόγω σωστής αποβολής του Βιγιαφάνες.

Το ματς:


Πολύ γρήγορος ρυθμός στο παιχνίδι από το ξεκίνημά του. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τρόπους να μπουν στην αντίπαλη περιοχή. Το πρώτο… χαμόγελο «έσκασε» από τον Παναιτωλικό, που άνοιξε το σκορ στο 9’ έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και γύρισμα του Βιγιαφάνες και πλασέ του Μαρκόφσκι. Η Ξάνθη δεν επηρεάστηκε. Συνέχισε να ακολουθεί το πλάνο της κι όταν της δόθηκε η ευκαιρία ο Ντιμιτρόφ απάντησε με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο 16’.

Το γκολ έδωσε φτερά στους παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου που πήραν τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου και την κατοχή της μπάλας. Η μπάλα έφτανε με ευκολία από τους Ακρίτες έξω από την περιοχή του Στεφανάκου, που όμως δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα αφού οι αμυντικοί του «καθάριζαν» κάθε φάση. Από την πλευρά τους, οι Αγρινιώτες έψαξαν τις αντεπιθέσεις, όμως δεν βρήκαν κενούς χώρους και ο Τσενάμο είχε ρόλο θεατή με το 1-1 να διατηρείται μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

inner

«Φουριόζος» μπήκε ο Παναιτωλικός στο δεύτερο 45λεπτο και θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα με το ξεκίνημα (48’), αν ο επόπτης Γεωργιάδης δεν σήκωνε λανθασμένα το σημαιάκι του για οφσάιντ σε γκολ του Μαρκόφσκι. Η ομάδα του Μαντζουράκη κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και ζόρισε αρκετά την αντίπαλη άμυνα, που δεν μπορούσε να πάρει ανάσες. Με το πέρασμα των λεπτών η Ξάνθη ανέβασε τις γραμμές της, «ξεκουράστηκε» στα μετόπισθεν, όμως και πάλι οι μεσοεπιθετικοί των φιλοξενούμενων τους δημιουργούσαν προβλήματα απ’ τα άκρα.

inner

Ο δυνατός άνεμος έγινε σύμμαχος των γηπεδούχων καθώς βοήθησαν την σουτάρα του Παπαστεριανού στο 71’ να καταλήξει στο «Γ» της εστίας του Κυριακίδη. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για τους Ακρίτες καθώς λίγο αργότερα (78’) αποβλήθηκε ο με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βιγιαφάνες. Ο Παναιτωλικός ρίσκαρε, έπαιξε τα ρέστα του, όμως η έλλειψη καθαρού μυαλού οδήγησε την Ξάνθη και σε τρίτο γκολ με εκτέλεση πέναλτι (ήταν) του Ερέα στην εκπνοή.



Οι συνθέσεις:



Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Γουάλας, Φάρκας, Φλίσκας, Παπαστεργιανός, Ντιμιτρόφ (58’ Νιέτο), Λουσέρο (65’ Κρίστοφερ), Ερέα, Καπετάνος (86' Ράνος), Σολτάνι

Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Μπαξεβανίδης, Έλτον, Λισγάρας

Παναιτωλικός (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Παπάζογλου, Κουτρομάνος (84' Βασιλείου), Κούσας, Κέβιν, Μάκος, Πάουλο, Βιγιαφάνες, Μύγας, Μαρκόφσκι, Κάπελ (73’ Ροσκουγιέδα)

Στον πάγκο: Ντιέγκο Μπεχαράνο, Ντάνι Μπεχαράνο, Ρομέρο, Ρουμπουλάκου, Στεφανάκος

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος

Γήπεδο: Πηγάδια

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x