Αγγλία

Το Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ με spidercam! (video)

Τώρα… ΚΑΙ στην Premier! Η διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος… αλλαξοπίστησε και θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά spidercam στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ!

Με καθυστέρηση… δεκαετιών, αφού η απίθανη, τηλεοπτική τεχνολογία της spidercam χρησιμοποιείται στην Αμερική από το 1984 (σε αμερικάνικο ποδόσφαιρο, κρίκετ και τένις), ενώ στο… δικό μας ποδόσφαιρο γίνεται εκτεταμένη χρήση της πολλά χρόνια τώρα, η Premier League αποφάσισε, τελικά, να προσφέρει θέαμα και σε… 360 μοίρες!

Η διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, θεωρώντας πως η κάμερα-αράχνη παρεμποδίζει το παιχνίδι -και τη θέασή του- δεν χρησιμοποιούσε spidercam… μέχρι την Κυριακή. Γιατί, σήμερα (12/1)… αλλαξοπίστησε, αποφασίζοντας να προσφέρει, τηλεοπτικά, το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, με την τεχνολογία αυτή, που έχει δοκιμαστεί στα γήπεδα όλου του κόσμου και σε διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Champions League. Σε Μουντιάλ, δε, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, το 2010.

Πρόκειται, θυμίζουμε, για κάμερα που στηρίζεται σε τέσσερα συρματόσχοινα και δίνει λήψεις 360 μοιρών από πάνω.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010:



Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x