Stoiximan Super League

Το γκολ του Καμπιάσο, οι παρόμοιες φάσεις και η συστηματική παραβίαση του κανονισμού

Η φάση του Καμπιάσο δεν ήταν η μοναδική τέτοια περίπτωση που συζητήθηκε στο φετινό πρωτάθλημα. Είχαμε δύο ακόμα. Σε όλες υπήρξε -με βάση τον κανονισμό- λάθος διαχείριση από τους διαιτητές.

Μεγάλη κουβέντα έχει γίνει από το βράδυ της Κυριακής για το γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Καμπιάσο σκοράρει και ο Κύζας ενώ στην αρχή διστάζει βλέποντας τον βοηθό να έχει σηκώσει το σημαιάκι για οφσάιντ του Τσόρι, στη συνέχεια κατοχυρώνει το γκολ.

Από την πρώτη στιγμή ο Παναγιώτης Βαρούχας αναλύοντας τη φάση στην εκπομπή Kick Off του ΣΚΑΪ είχε τονίσει ότι ο Τσόρι -που ήταν οφσάιντ- καλύπτει το οπτικό πεδίο του Στιλ και ο διαιτητής Κύζας θα έπρεπε να ακούσει τον επόπτη, ο οποίος σωστά σήκωσε τη σημαία του και υπέδειξε την παράβαση.

Και εδώ στο sport-fm.gr σας γράψαμε για τον κανονισμό της FIFA που για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι ξεκάθαρος.

inner

Η συζήτηση πάντως για τη συγκεκριμένη φάση έχει συνεχιστεί, αφού δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη, ενώ υπήρξαν και ισχυρισμοί ότι σε αντίστοιχες φάσεις σε προηγούμενους αγώνες του πρωταθλήματος σωστά δεν υποδείχθηκε οφσάιντ.

Τα παραδείγματα είναι δύο. Το ένα στον αγώνα Πανιώνιος-ΑΕΚ για την 14η αγωνιστική και το άλλο στην 15η αγωνιστική στον αγώνα Ατρόμητος-Πανιώνιος.

Θυμίζουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις που είναι παρόμοιες με το γκολ του Καμπιάσο, ο Παναγιώτης Βαρούχας είχε ακριβώς την ίδια τοποθέτηση. Τα γκολ του Ατρόμητου και της ΑΕΚ δεν θα έπρεπε να μετρήσουν.

Συγκεκριμένα, για το γκολ του Μπαρμπόσα που έκανε το 1-1 για την ΑΕΚ στο ματς με τον Πανιώνιος είχε πει:

«Βλέπουμε ότι ο Τζεμπούρ είναι σε θέση οφσάιντ, ο βοηθός όμως δεν είναι σε θέση να πάρει τη σωστή απόφαση γιατί έχει μείνει πίσω, χάνει τη φάση και ο Τζεμπούρ επηρεάζει με την κίνηση που κάνει τον τερματοφύλακα. Το γκολ αυτό δεν έπρεπε να μετρήσει». Δείτε εδώ το βίντεο (στο 43:50).

inner

Για το γκολ του Λαζαρίδη που είχε δώσει τη νίκη στον Ατρόμητο στον αγώνα με τον Πανιώνιο στις 19 Δεκεμβρίου για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ο Παναγιώτης Βαρούχας είχε πει:

«Βλέπουμε ότι ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου είναι στο οπτικό πεδίο του Διούδη. Εκτός του ότι είναι στο οπτικό πεδίο, κάνει και κίνηση παραπλανά τον τερματοφύλακα. Είναι λοιπόν οφσάιντ, έπρεπε ο βοηθός να μην μετρήσει το γκολ και να υποδείξει την παράβαση». Δείτε εδώ το βίντεο (στο 44.30).

inner

Αυτό που έχουμε και στις τρεις περιπτώσεις με βάση τον κανονισμό που είναι ξεκάθαρος, δεν είναι διαφορετική ερμηνεία του από τους διαιτητές, αλλά συστηματική παραβίαση του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x