Champions League

Το ιδανικό σενάριο για τον Ολυμπιακό

Ο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά ότι ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντι του μια ομάδα που έχει δυνατότητες και αυτό το έχει επισημάνει πολλές φορές στους παίκτες του.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός θα έχει δύσκολη αποστολή απόψε στην Τσεχία κι όποιος θεωρεί ότι οι ερυθρόλευκοι πρέπει να σκέφτονται ήδη την Μπασάκσεχιρ κάνει φυσικά πολύ μεγάλο λάθος.

Ο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά ότι ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντι του μια ομάδα που έχει δυνατότητες και αυτό το έχει επισημάνει πολλές φορές στους παίκτες του.

Οι πειραιώτες κάνουν λοιπόν πρεμιέρα στην σεζόν με τον αγώνα στην Τσεχία κι όπως σε κάθε εκτός έδρας ματς έτσι και σε αυτό είναι δεδομένο πως στόχος των φιλοξενούμενων είναι να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο τους.

Να «παγώσουν» την έδρα, να φέρουν σε δύσκολη θέση τον αντίπαλο τους δημιουργώντας νέα δεδομένα. Το θέλει αυτό ο Μαρτίνς από την ομάδα του και θα είναι πολύ σημαντικό να το καταφέρουν οι ερυθρόλευκοι.

Ξέρει καλά ο Πορτογάλος ότι ένα ιδανικό σενάριο για τον Ολυμπιακό θα ήταν ένα ξεκίνημα αλά Νότιγχαμ Φόρεστ, όταν στο φιλικό με τους Άγγλους οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν το ματς με δύο γκολ στα πρώτα λεπτά.

Βέβαια αυτά δεν γίνονται κάθε μέρα και ειδικά όταν μιλάμε για επίσημα ματς και δη ευρωπαϊκά. Γιατί όπως και να το κάνουμε και η Πλζεν θα έχει στο νου της πως ο Ολυμπιακός είναι μια έμπειρη ομάδα που έχει πολλές παραστάσεις από Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς και τους Τσέχους.

Ωστόσο οι ερυθρόλευκοι έχουν δείξει πως μπορούν να εκμεταλλευτούν δύο πολύ σημαντικά στοιχεία. Από την μία πλευρά την ταχύτητα που έχουν στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού με την συμμετοχή των ακραίων μπακ, για να χτυπήσουν την άμυνα της Βικτόρια στην κόντρα επίθεση.

Από την άλλη όμως θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει επιθετικό παιχνίδι και με καλή κυκλοφορία μπάλας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Να «ψάξει» δηλαδή το κενό μέσα από συνεχόμενες πάσες γιατί πολύ απλά έχει τους παίκτες για να το κάνει και αναφέρουμε χαρακτηριστικά Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά, Ποντένσε. Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες της Βικτόρια και ο Μαρτίνς θέλει ένα καλό ξεκίνημα στο ματς από τους παίκτες του.

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει απόψε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν χωρά αμφιβολία πως πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό του ματς.

Κι αν όπως προαναφέραμε στον πρόλογο καταφέρει να πετύχει αυτό που έκανε και στο ξεκίνημα του φιλικού με τη Νότιγχαμ, δηλαδή να σκοράρει νωρίς στο ματς, τότε θα μιλάμε για το ιδανικό σενάριο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x